Ο Άγης Τερζίδης εξηγεί πώς η ιατρική μπορεί να θεραπεύσει τις ανισότητες

Σπουδές, ανθρωπιστική δράση και ιατρική του δρόμου

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλησπέρα, πώς ονομάζεσαι; Ονομάζομαι Άγης Τερζίδης και γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα στην Κυψέλη ως επί το πλείστον. Πήγα στο 15ο Κυψέλνικό σύστημα υγείας και να εμβολιάζονται κανονικά, όπως εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός. Χωρίς το δεύτερο, το πρώτο δεν πρέπει να υπάρχει.

Πρακτικές βασανιστηρίων, προσφυγικό και ανισότητες

00:13:36 - 00:34:53

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Μου είπες προηγουμένως –γνωρίζω δηλαδή– ότι έχεις ασχοληθεί με τα θύματα βασανιστηρίων. Επειδή δεν είναι μια από τις ασχολίες που ξέρουμε τιίναι αυτό. Άγη, ευχαριστώ πάρα πολύ. Εγώ ευχαριστώ. Είμαι η Χριστίνα Μαργιώτη, ο Άγης Τερζίδης, ήμασταν στην Κηφισιά και είναι 3 Ιουλίου.

Περίληψη

Ο Άγης Τερζίδης, γιατρός, ενεργό μέλος και γενικός γραμματέας στους Γιατρούς του Κόσμου ασχολείται επί σειρά ετών με την ανθρωπιστική δράση και την αναγνώριση θυμάτων βασανιστηρίων. Εξηγεί τι είναι μηχανισμός πόνου και πώς τον αξιοποιούν τα απολυταρχικά καθεστώτα, πώς ένας ακτιβιστής διαχωρίζει το προσωπικό του βίωμα από τον πόνο του άλλου και κυρίως πώς η ιατρική μπορεί να καταπολεμήσει τις ανισότητες.

Αγάπιος Τερζίδης

Χριστίνα Μαργιώτη