Single Mother By Choice: Η Παυλίνα Βάμβουρα μιλά για τη μονογονεϊκή οικογένεια

Οι τράπεζες σπέρματος και η απόφαση της μητρότητας χωρίς σύντροφο

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλησπέρα σας, βρισκόμαστε στον χώρο μου στον Λυκαβηττό, είναι 30/1/22, με την Παυλίνα... Βάμβουρα. Βάμβουρα. Η Παυλίνα κάνει κάτι πολύεν να με ακούει, αλλά ως εκεί, σε σχέση με τα παιδιά. Να μην έχει κάποια παρέμβαση– Ναι, ναι. Βασικά να μην νιώθεις ότι είναι παρέμβαση.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κοινωνία τις μητέρες χωρίς σύντροφο

00:15:20 - 00:24:48

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Ρώτησα κυρίως γιατί προσπάθησα να σκεφτώ και θέλω να σε ρωτήσω κιόλας, μια ερώτηση που θα σου κάνω, αν γνώρισες ανθρώπους και νέους, και απσίγουρα έχω διαφορετικές δυσκολίες να αντιμετωπίσω. Που δεν με χαλάει, για να πω την αλήθεια. Είναι μοναχικός ο δρόμος, αλλά δεν με χαλάει.

Το οικογενειακό παρελθόν και η πορεία της απόφασης για μητρότητα

00:24:48 - 00:41:47

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θεωρείς ότι τα ερεθίσματα, τα οποία είχες καθώς μεγάλωνες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιλογή αυτή; Σίγουρα. Εννοώ αν βλέπεις στο... ΔενΕίμαστε σε μία ηλικία, έχουμε κάνει παιδί;». Τσεκ, το τσεκάρουμε. Εγώ δεν είμαι σ' αυτό και γι' αυτό είναι και πιο δύσκολος ο δρόμος, έτσι;

Εξωσωματική γονιμοποίηση και έρευνα σχετικά με τη μητρότητα

00:41:47 - 00:47:50

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Ένιωσες δέος μπροστά σε αυτό το θαύμα; Πώς ήταν όταν γέννησες, ας πούμε; Πώς...; Θα σου πω. Καταρχήν... Όταν γέννησα, όταν έκανα την εμβρυορετικό λόγο, δεν περίμενα ότι θα έχουμε την ίδια νοοτροπία, ας πούμε. Ίσως να μην είναι και απαραίτητο. Δεν είναι, δεν είναι, δεν είναι.

Μονογονεϊκές οικογένειες και δυσκολίες

00:47:50 - 01:05:31

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Έχω δύο ερωτήσεις. Για σένα, σαν Παυλίνα, συνολικά σαν Παυλίνα, κάθε single mother είναι single mother by choice; Όχι. Εννοώ ότι εσύ αυτόλας τους βλέπεις ότι έχουν φτιάξει την κοινωνία και χειραγωγούν τις μάζες, τον όχλο. Θες τα αθλητικά, θες τα πολιτικά, κάπου θα σε πιάσουν.

Η ομάδα Single Mother By Choice

01:05:31 - 01:12:57

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Single Mothers By Choice group στο Facebook αυτή τη στιγμή και ΑΜΚΕ. Δεν ξέρω αν την έχεις κάνει ή αν σκοπεύεις να την κάνεις. Όχι, είμαι αι άλλων ειδών οικογένειες. Όταν τους το βάζεις έτσι δεν νιώθουν τη διαφορετικότητα –πώς να σου πω–, δεν νιώθουν μειονεκτικά. Είμαστε έτσι.

Συγγραφή βιβλίου για παιδιά με θέμα τις μονογονεϊκές οικογένειες

01:12:57 - 01:19:49

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Έτσι είναι. Μου δίνεις και τέλεια... Με συγχωρείς που σε διακόπτω– Ναι, ναι. Απλά σε διακόπτω– Όχι, όχι, λέγε. Επειδή σκέφτομαι την πάσ αλλού. Ναι, είναι σίγουρο. Σ' ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ και σ' ευχαριστώ και εκ μέρος του Iστορήματος. Ευχαριστώ και εγώ. Να ’σαι καλά.

Περίληψη

Η Παυλίνα μιλά για την απόφασή της να γίνει μητέρα μέσω δότη σπέρματος και να μεγαλώσει τα δύο της κορίτσια μόνη. Αναφέρεται στα υπέρ και τα κατά, στις δυσκολίες και στις όμορφες στιγμές της ζωής ως μητέρα χωρίς σύντροφο. Τέλος μιλά για το group στο Facebook και προσεχώς ΑΜΚΕ, Single Mother By Choice που έχει ιδρύσει ώστε να δημιουργηθεί μία κοινότητα για όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Παυλίνα Βάμβουρα

Άγις Σωρούλας