Η εμπειρία ενός τρομερού ατυχήματος και η θέληση για ζωή

Ενότητα 1

Η ημέρα του ατυχήματος, ο ερχομός στην Ελλάδα και ο ακρωτηριασμός, οι δυσκολίες της προσαρμογής στα νέα δεδομένα

00:00:00 - 00:13:54

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλησπέρα. Είναι 30 Ιουλίου του 2022, είμαι ο Χρήστος Ασημακόπουλος απ’ το Istorima, είμαι με την Ενίντα Σούλη στα Σεπόλια και θα ξεκινήσο και η ψυχολογία μου. Όσο προσπαθούσα εγώ να ήμουνα δυνατή για τους δικούς μου, τόσο άδεια ένιωθα μέσα μου. Που ακόμα νιώθω. Τέλος πάντων.

Ο χαμός των γονέων, η διαχείριση της απώλειας, οι καθημερινές δυσκολίες

00:13:54 - 00:30:06

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Περάσανε πολλά χρόνια. Εγώ συνέχισα τη ζωή μου εδώ. Μείναμε εδώ, πήγα στο σχολείο, μπήκα για να σπουδάσω, πέρασα στο πανεπιστήμιο. Παθαίνουμεύω ότι είναι αρκετό. Ωραία. Ενίντα, σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες το βίωμά σου. Καλή συνέχεια. Ευχαριστώ πάρα πολύ, να ’στε καλά.

Περίληψη

H Ενίντα Σούλη κατάγεται από την Αλβανία και ζει στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Στην ηλικία των 10 ετών είχε ένα τρομερό ατύχημα, εξαιτίας του οποίου ακρωτηριάστηκαν τα δυο της πόδια κάτω από τα γόνατα. Στη συνέντευξη αφηγείται τι συνέβη τη μέρα του ατυχήματος και πώς η οικογένειά της αναγκάστηκε εσπευσμένα να έρθει στην Ελλάδα. Η αίσθηση ότι πρέπει να ζήσει σε μια καινούρια ζωή και να προσαρμοστεί σε αυτή διακόπηκε απ' τον θάνατο των γονιών της. Οι δυσκολίες που έχει βιώσει, αλλά και η μοναξιά, δεν κάμπτουν την προσπάθειά της και τον αγώνα της να ζει με ψηλά το κεφάλι.

Ενίντα Σούλη

Χρήστος Ασημακόπουλος