Ντέντεκτιβ την περίοδο, που η μοιχεία ήταν αδίκημα.

Η εύρεση εργασίας ως Ντεντέκτιβ και η πρώτη υπόθεση

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλησπέρα.   Καλησπέρα.   Θα μου πεις το όνομά σου;   Αβρονιδάκης Ερμής, του Ιωάννου και της Καλλιόπης.   Είμαι η Αλεξάνδρα Ανωγιαννάκεύτερο όροφο. Ήτανε πιο καλό, παρά να πάω σε ένα υπόγειο, με το παιδί και τη γυναίκα μου έγκυο. Η μεγάλη μου η κόρη ήταν 6 χρονών. Λοιπόν.

Η δεύτερη υπόθεση, τα μυστικά της δουλειάς και η μοιχεία στην τότε εποχή

00:08:42 - 00:32:14

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Σε αυτή την ιστορία, πόση ώρα περίπου σε έπαιρνε και περίμενες έξω από το σπίτι;   Μπορεί και τρεις και πέντε ώρες.   Και τι έκανες όση ώρπως ήταν ή μοιχεία. Η απιστία είναι κάτι, το οποίο ναι μεν είναι… αυτό, αλλά, τώρα δεν είναι τίποτα.   Ευχαριστώ πολύ.   Παρακαλώ. Αυτά.

Περίληψη

Ο Ερμής Αβρονιδάκης μοιράζεται την εμπειρία του, δουλεύοντας ως ντέντεκτιβ την χρονιά του 1966, στην Αθήνα. Τότε που η μοιχεία θεωρούνταν αδίκημα.Στην αφήγηση μας εξιστορεί γεγονότα από τις υποθέσεις που είχε αναλάβει, καθώς και τις σκέψεις του γύρω από την ηθική της εποχής.

Ερμής Αβρονιδάκης

Αλεξάνδρα Ανωγιαννάκη