Η Ελένη Κωστοπούλου μιλά για τη δολοφονία του Ζακ: «Η πίκρα από τα στόματά μας δεν έχει φύγει»

Παιδική και εφηβική ηλικία του Ζακ, φοιτητικά χρόνια

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλησπέρα. Πώς ονομάζεστε; Ελένη Κωστοπούλου. Είμαι η Χριστίνα Μαργιώτη, είμαστε με την Ελένη Κωστοπούλου στην Άμφισσα, είναι 7 Ιουλτά που σου στερούν οι άλλοι, αλλά με αξιοπρέπεια». Και όπως σας είπα, την αγάπη και τον σεβασμό την είχε έμφυτη. Δεν του την έπαιρνε κανείς.

Family

Οροθετικότητα, ακτιβισμός και οικογένεια

00:26:47 - 00:39:06

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Και γυρνάει στην Αθήνα πάλι σε ηλικία; 24-25. Νομίζω τότε ήταν και εποχή που πήγε στον στρατό, γιατί τελείωσαν οι υποχρεώσεις του οι φοιττέ –βέβαια με τη μη συμμετοχή της αστυνομίας– να αποδειχθεί ότι ήταν ρατσιστικό έγκλημα γιατί δεν θέλουν να αποδειχθεί ότι είναι ρατσιστικό.

Η νύχτα της δολοφονίας, τα media και το δικαστήριο

00:39:06 - 01:09:27

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Να το πάμε με τη σειρά. Εσείς ενημερώνεστε; Εγώ ενημερώνομαι 04:00 η ώρα το πρωί προς το Σάββατο, Σάββατο 04:00 η ώρα το πρωί, ενώ κοιμάμείναι σήμερα να μην αξίζει αυτούς τους ανθρώπους, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι ψέμα. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ Χριστίνα, και εγώ.

Περίληψη

Η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του Ζαχαρία Κωστόπουλου μιλά για τη δολοφονία του παιδιού της. Μοιράζεται μνήμες από την παιδική και εφηβική ηλικία του Ζακ. Μιλά επίσης για όσα έμαθε μετά τον θάνατό του αναφορικά με την ακτιβιστική του δράση. Επικοινωνεί το βίωμά της και το οικογενειακό τραύμα που ήρθε ως προϊόν του τρόπου με τον οποίο τα media προέβαλαν, διαχειρίστηκαν και αναπαρήγαγαν την δολοφονία, και σκιαγραφεί τα όσα συνέβησαν στη δίκη που ακολούθησε.

Ελένη Κωστοπούλου

Χριστίνα Μαργιώτη