Τριάντα χρόνια στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου

Μια ζωή στο αεροδρόμιο

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Είμαι ο Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας, είναι 26 Ιουνίου του 2023 και βρίσκομαι μαζί με την κυρία Νταίζη Μπουζιάνου, η οποία θα μας συστήσ πολύ καθαρό. Οι επιβάτες μπορούν άνετα να κινηθούν μέσα, υπάρχει ασφάλεια και δεν υπάρχουν παράπονα όσον αφορά τη διακίνηση των επιβατών.

Διάφορα συμβάντα στο αεροδρόμιο

00:07:25 - 00:20:28

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Το αντικείμενο της δουλειάς μου, ο τίτλος της δουλειάς μου είναι «αερολιμενικός». Οι αερολιμενικοί είναι υπάλληλοι του δημοσίου, οι οποίοι ή πάνω σε δέντρο και ναι μεν το αεροπλάνο καταστράφηκε, αλλά ο πιλότος δεν έπαθε τίποτα. Αυτά είναι τα λίγα γενικά συμβάντα στο αεροδρόμιο.

Μια παραλίγο αεροπειρατεία

00:20:28 - 00:28:28

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Μου είχατε πει μία ιστορία παλιότερα για μία αεροπειρατεία. Παρ’ ολίγον αεροπειρατεία- Παρ’ ολίγον, έτσι. Ναι, ναι- Όχι, όχι κανονική αερμευσης και για τους επιβάτες. Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι η όλη εικόνα της δουλειάς μου και των συνθηκών που επικρατούν στο αεροδρόμιο.

Διδασκαλία στο ΙΕΚ και ένας απολογισμός

00:28:28 - 00:44:07

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Έχει τύχει, ήμουνα τυχερή, γιατί δίδαξα κιόλας. Έχω πάρει και μια εκπαίδευση, κάτι σαν μεταπτυχιακό, όσον αφορά τη διδασκαλία, από το Καποδι Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την κουβέντα. Κι εγώ ευχαριστώ, που μου δώσατε την ευκαιρία να τα πω. Και ό,τι άλλο θέλετε, στη διάθεσή σας.

Περίληψη

Η αερολιμενικός και επιθεωρήτρια ασφαλείας του Διεθνούς Αερολιμένα Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» μιλά για το επάγγελμά της. Αναφέρεται στην ίδρυση του αεροδρομίου και περιγράφει τις εγκαταστάσεις του, ενώ εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του νέου αεροδρομίου, το οποίο είναι, όπως λέει, ένα στολίδι για το νησί. Μιλά, επίσης, για τις δικές της εμπειρίες από τα χρόνια εργασίας της, για τις προσωπικότητες που έχει συναντήσει λόγω της δουλειάς της, ενώ επισημαίνει και τη σημασία ύπαρξης ενός σύγχρονου αερολιμένα για μία τουριστική περιοχή όπως η Ζάκυνθος.

Αναστασία Μπουζιάνου

Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

27/06/2023

44'

Σημειώσεις Συνέντευξης

Σημείωση ερευνήτριας: Η αφηγήτρια εννοεί τον Eminem όταν αναφέρεται στον διάσημο DJ από τον οποίο πήρε αυτόγραφο.