Από τις συναυλίες του Θεοδωράκη και τη Λυρική, στις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Σπουδές και ενδιαφέροντα – Οι τρεις αγάπες

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Είμαι ο Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας από το Istorima, είναι 7 Ιουνίου του 2023 και βρίσκομαι μαζί με την ερμηνεύτρια Δάφνη Πανουργιά στηναέκανα μια δουλειά, θα ασχολιόμουν με την εκπαίδευση. Γιατί μου αρέσει κιόλας να βρίσκω τρόπους και να κάνω τη ζωή των παιδιών πιο εύκολη.

Η ενασχόληση με τη μουσική – Επαγγελματική πορεία – Συμμετοχή σε χορωδίες

00:20:19 - 00:36:51

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Πάμε τώρα στα μουσικά. Να κάνουμε μία μικρή αναδρομή στα στάδια αυτής της ερμηνευτικής καριέρας; Λοιπόν, πώς ξεκίνησε. Πρώτα απ’ όλα, ξεκίά να υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα για το οποίο να σκέφτεσαι, να απασχολεί το μυαλό σου αυτό το πράγμα, να σου δίνει ιδέες, να φαντάζεσαι.

Ενότητα 3

Η καριέρα ως σολίστ – Συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή – Συμμετοχές σε φωνητικά σύνολα – Διδασκαλία

00:36:51 - 00:55:38

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Μετά τις περιοδείες με τον Θεοδωράκη τι ακολούθησε; Μετά λοιπόν τις περιοδείες με τον Μίκη Θεοδωράκη, εκείνα τα τρία χρόνια τα συγκλονιστι για τους συνανθρώπους γύρω μας. Για τους συνανθρώπους μας, αλλά και για τη φύση και για ό,τι μας περιβάλλει, και το έμβιο και το μη έμβιο.

Ιέρεια στις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – Η εμπειρία της συνεργασίας με τη Μαρία Χορς

00:55:38 - 01:03:51

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Κάτι που ξεχάσαμε να πούμε και πρέπει να το πούμε, είναι η εμπειρία που είχες δίπλα στη Χορς, τη μεγάλη αυτή χορογράφο, και την εμπειρία σοσειόταν το θέατρο». Μαρία Χορς. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή τη συνέντευξη, Δάφνη. Να ’σαι καλά, Γιάννη. Σε ευχαριστώ κι εγώ πάρα πολύ.

Περίληψη

Η ερμηνεύτρια Δάφνη Πανουργιά αφηγείται τη ζωή της. Μιλάει για την πρώτη της επαφή με τη μουσική κατά τα νεανικά της χρόνια, αλλά και για την επαγγελματική πορεία της στον χώρο και τη συνεργασία της με σπουδαίους Έλληνες τραγουδοποιούς και συνθέτες, σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Θυμάται, επίσης, την περίοδο που ήταν μέλος της Χορωδία της ΕΡΤ και τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Θέατρο. Σημαντική στιγμή στην πορεία της υπήρξε η συμμετοχή της ως ιέρειας στις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και της Αθήνας, το 2000 και το 2004 αντίστοιχα, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τη σπουδαία χορογράφο Μαρία Χορς.

Δάφνη Πανουργιά