Είκοσι επτά χρόνια στο μικρόφωνο της ΕΡΤ Ζακύνθου

Τα πρώτα χρόνια στη Ζάκυνθο: Από την Ανεξάρτητη Ραδιοφωνία στην ΕΡΑ Ζακύνθου

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Είμαι ο Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας από το Istorima. Είναι 27 Μαΐου του 2023 και βρίσκομαι στη Ζάκυνθο με τη δημοσιογράφο Μιμίκα Παρθύμ Με βοήθησαν πάρα πολύ, και σε εξέλιξη, αλλά ταυτόχρονα, το να ασχοληθώ με τους ανθρώπους περισσότερο. Και αυτό για μένα ήταν το σημαντικό.

Είκοσι επτά χρόνια στην ΕΡΑ Ζακύνθου

00:17:21 - 00:31:01

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Εξηγήστε μας λίγο την καθημερινότητα- Την τότε; Την τότε καθημερινότητα. Να σου εξηγήσω… Πραγματικά, θυμάμαι ότι κοιμόμουν ελάχιστα. Αλλά γιατί είναι τοξικά, και όπως οι άνθρωποι οι τοξικοί πρέπει να τους αποφεύγεις, έτσι και αυτά τα πέταξα και θυμάμαι μόνο τις καλές στιγμές.

Το «μαύρο» της ΕΡΤ

00:31:01 - 00:42:37

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Μέχρι που έφτασε αυτή η ώρα του κλεισίματος. Δεν το πίστευα. Ήρθα και με ειδοποίησε το παιδί μου το μικρό: «Κλείνουν την ΕΡΤ». Και είπα: «Κα οποία μπορεί, κάποιες φορές, συνεντεύξεις και όλα αυτά, γίνονται. Αλλά μ’ αρέσει και η έρευνα, συνεχίζω να ερευνώ και συνεχίζω να μαθαίνω.

Εκλογικές βραδιές

00:42:37 - 00:56:57

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Κάτι που πρωταγωνιστούσε πάντα η ΕΡΤ, ήτανε οι βραδιές των εκλογών.   Α, καλά! Αυτό ήταν το κάτι άλλο! Πρωταγωνιστούσε. Είχαμε και ιστορίεςε θυμούνται, αναρωτιόνται γιατί δεν βγαίνω σε ένα μικρόφωνο. Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Να ’σαι καλά, κι εγώ ευχαριστώ.

Περίληψη

Η δημοσιογράφος Μιμίκα Παρθύμου μιλάει για τα τριάντα χρόνια καριέρας πίσω από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου. Περιγράφει τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής της στη Ζάκυνθο και την πορεία της από την Ανεξάρτητη Ραδιοφωνία Ζακύνθου στην Ελληνική Ραδιοφωνία Ζακύνθου. Ιδιαίτερη είναι η αναφορά της στο «μαύρο» της ΕΡΤ, αλλά και στην απόφασή της να μην επιστρέψει εκεί όπου εργάστηκε για είκοσι εφτά ολόκληρα χρόνια.

Δήμητρα Παρθύμου