«Πώς θα κάνω τον κόσμο μου Παράδεισο»

Καταβολές και σπουδές

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Είμαι ο Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας από το Istorima, είναι 19 Απριλίου 2023, Τετάρτη του Πάσχα, και βρισκόμαστε στη Βιβλιοθήκη της Ενν κόσμο, υπήρχε λίγο στο σπίτι, είτε από κάποια βιβλία είτε, γενικά, έτσι, σαν πληροφορία. Αυτά, έτσι, κάπως θεωρώ ότι ήτανε τα ερεθίσματα.

Θεματολογία και εκθέσεις

00:08:02 - 00:28:56

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Και μετά το στρατιωτικό σας, μου είπατε ότι ήταν μια καθοριστική στιγμή, που συναντήσατε τον δάσκαλό σας και αρχίσατε να δημιουργείτε. Πώς συμφιλιωθείς με την πληγή. Αυτό κάνει, με έναν τρόπο, η τέχνη. Απλώς, ο ψυχοθεραπευτής το κάνει ασυνείδητα, ενώ ο άλλος το κάνει συνειδητά.

Καραντίνα – Τεχνική – Σημαντικές στιγμές

00:28:56 - 01:00:45

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Η περίοδος της καραντίνας, για πολλούς, ήταν μια τραυματική εμπειρία. Για έναν καλλιτέχνη πώς ήταν η καραντίνα; Γενικά, πιστεύω ότι για τνθρωπο που είναι νέος και ζει σήμερα και να ανταποκριθεί στην ανάγκη του. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Εγώ ευχαριστώ.

Περίληψη

Ο ζωγράφος και αγιογράφος Μπάμπης Πυλαρινός παρουσιάζει το έργο του. Μιλάει για τις καταβολές του και τις πρώτες του εκθέσεις. Στη συνέχεια, αναφέρεται στις τεχνικές που ακολουθεί και στη θεματολογία που επιλέγει. Τέλος, αναπτύσσει τις απόψεις του σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της εκκλησιαστικής τέχνης, ώστε να ανταποκρίνεται στον τρόπο με τον οποίο ο σύγχρονος άνθρωπος αντιλαμβάνεται τη θρησκευτικότητα.

Χαράλαμπος Πυλαρινός