Τρεις χάθηκαν στη θάλασσα

Ενότητα 1

Κακοί οιωνοί

00:00:00 - 00:08:36

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Ας ξεκινήσουμε. ΟΚ; Καλησπέρα. Ναι. Θέλετε να μας πείτε το όνομά σας; Καλησπέρα. Με λένε Ντούτση Αχιλλέα. Πολύ ωραία. Είναι Τρίτη 6 Ιοτο χωριό, στη Διομήδεια. Τέλος πάντων, αποφασίσαμε, ξεκινήσαμε, φεύγουμε. Η μάνα μου να φωνάζει, μας έριξε και νερό με την κανάτα από πίσω.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 2

Η τραγική κατάληξη

00:08:36 - 00:18:57

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Όπως πηγαίναμε με λέει ο μπαμπάς μου, με λέει: «Αχιλλέα, δε σταματάς εδώ;». Γύρω έξω από το χωριό μας, κάπου τέσσερα πέντε χιλιόμετρα, ένα χα. Δεν είπαμε τίποτα εκείνη την ώρα. Την άλλη μέρα πήγαμε στην κηδεία του άλλου του παιδιού. Τον κηδέψαμε κι αυτόνα. Συνεχίζεται η ιστορία.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 3

Οδυνηρές υποψίες

00:18:57 - 00:26:32

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Δεν μπορώ να πιστέψω μετά από τις συζητήσεις που κάναμε ότι ήτανε πνιγμός. Δεν είχε θάλασσα, δεν είχε τίποτα. Ήρεμη η θάλασσα. Πώς πνίγηκαν;ει κανένας γιός. Κανένας γιός και καμιά μάνα να πάθει αυτό το πράγμα.  Έχεις πολύ δίκιο. Και πάλι σε ευχαριστώ.  Να ‘σαι καλά, γιαβρί μου.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Περίληψη

Μια παρέα σχεδιάζει μια ήρεμη βραδιά στη θάλασσα για ψάρεμα και κυνήγι. Η ήρεμη θάλασσα δεν προμήνυε την τραγική κατάληξη... Σαράντα τρία χρόνια μετά, τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν.


Αφηγητές/τριες

Αχιλλέας Ντούτσης


Ερευνητές/τριες

Θεοδοσία (Σίσσυ) Παπαδοπούλου


Δεκαετίες

Τοποθεσίες

Ημερομηνία Συνέντευξης

05/07/2021


Διάρκεια

26'