Ηλικιακός περιορισμός

Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες άνω των 18 ετών.

«Mου έμεινε η απέχθεια στο να ακούω το μονόλογο των από πάνω»: Η προπαγάνδα της Χούντας και τα μαθητικά χρόνια επί δικτατορίας

Ενότητα 1

Παραμονές της δικτατορίας και ραδιοφωνική αναγγελία του πραξικοπήματος

00:00:00 - 00:09:33

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλημέρα σας. Καλημέρα σου. Θα μας πείτε το όνομά σας; Λοιπόν, ονομάζομαι Τόλης Κοΐνης, είμαι καθηγητής μαθηματικών στο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίουις Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, άμα στο βρίσκανε σπίτι, θεωρείτο πολύ κακό πράμα. Αυτά γίνανε τις ημέρες του πραξικοπήματος. Άλλη ερώτηση.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 2

Το σχολείο επί Χούντας

00:09:33 - 00:25:50

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Στην συνέχεια τι συνέβη; Στη συνέχεια τι συνέβη. Στη συνέχεια τα σημαντικότερα στην περιοχή ήτανε 2 στο αμέσως μετά το πραξικόπημα... Πρώτον λοχία δίπλα να μας δίνει κάποια παραγγέλματα, για να αλλάζουμε κάθε τόσο χέρι, να μην πιάνονται τα χέρια. Τώρα αυτά γίνανε μέχρι το 1972.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 3

Η πορεία προς την πτώση της Χούντας

00:25:50 - 00:48:40

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Έχω σημειώσει σαν ημερομηνία αλλαγής τις 8 Αυγούστου του 1972. Γιατί πρώτον, άρχισε τις προπονήσεις για τη νέα σεζόν ο Πανναυπλιακός. Δεύτεχετικά με όσα αναφέρατε πριν κλείσουμε; Όχι, όχι. Πολλά σου είπα. Ε; Καμιά ώρα φάγαμε. Λοιπόν– Ευχαριστώ πολύ. Έλα, να ‘σαι καλά.       

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Περιεχόμενο διαθέσιμο για ενήλικους

Περίληψη

Πώς ήταν άραγε να είσαι μαθητής επί δικτατορίας; Με αναμνήσεις από τις προηγούμενες ημέρες του πραξικοπήματος μέχρι και την έναρξη της μεταπολίτευσης, ο Τόλης Κοΐνης ανακαλεί τα σχολικά του χρόνια την περίοδο αυτή και περιγράφει πώς βίωσε η πόλη του Ναυπλίου και δη ο μαθητικός κόσμος το δικτατορικό καθεστώς.


Αφηγητές/τριες

Τόλης Κοΐνης


Ερευνητές/τριες

Σπύρος Παπαγεωργάκης


Δεκαετίες

Ημερομηνία Συνέντευξης

16/07/2020


Διάρκεια

48'