Το παλαιότερο κατάστημα του Λεωνιδίου μέσα από τα μάτια του ιδιοκτητή του

Το παλαιό κατάστασημα, η τακτική του βερεσέ και η στήριξη ενός γιατρού

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θα μου πείτε το όνομά σας; Εγώ λέγομαι Κωνσταντίνος Δημητρίου Κανάκης και έχω το παλαιότερο μαγαζί στην Ελλάδα και... Αλλά το... Αλλά έχοστό, πώς να τον προσφωνήσω… «Γιατρέ μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ, να ‘σαι καλά σαν τα ψηλά βουνά και να γιατρεύεις τις πληγές των ανθρώπων».

Τα προϊόντα, η σχέση με τη μετανάστευση και το μέλλον του μαγαζιού

00:07:05 - 00:22:46

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θέλω να μου πείτε τι προϊόντα είχατε μέσα στο κατάστημα και τι υπάρχει σήμερα.  Υπάρχει ένα σλόγκαν που το έγραψε μια εφημερίδα, δεν θυμάμα Να πας στο καλό και ο θεός να σου δίνει χίλια καλά κι ό,τι αγαπάς για την οικογένειά σου. Να πας στο καλό και καλή πρόοδο σε ό,τι αγαπάς!

Περίληψη

Ο Κώστας Κανάκης με τη σύζυγό του διατηρούν το παλαιότερο κατάστημα της Ελλάδας με βάση την αφήγησή τους. Κάθε άνθρωπος που περνούσε το κατώφλι του καταστήματος σχεδίαζε μια νέα αρχή: άλλος έφευγε για σπουδές, άλλος μετανάστευε και άλλος παντρευόταν. Με συγκίνηση και καμάρι επιδεικνύει το μάρμαρο της εισόδου που έχει «λιώσει» από τον κόσμο. Ποτέ δεν μετάνιωσε που έδινε βερεσέ σε οποιονδήποτε, αυτή άλλωστε ήταν η εντολή των προκατόχων του. Κάθε του πρόταση καταλήγει σε μια ευχή κι έναν καλό λόγο για όλους.

Κωνσταντίνος Κανάκης

Μαρία Καττή