Η ζωή μέσα στο θέατρο και το θέατρο μέσα στη ζωή

Ενότητα 1

Η ιστορία της οικογένειας

00:00:00 - 00:21:57

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Γλύκατζης, είναι 27 Μαΐου του 2020 και βρισκόμαστε με τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου για να μας μιλήσει για την ιστορία ίζω ότι μπορώ να συνεχίσω, δεν υπάρχει λόγος να είναι στα συρτάρια πράγματα. Πρέπει να δουλεύουν άνθρωποι, να παίρνουν ιδέες, να προχωράμε.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 2

Η Σύρος και το Ινστιτούτο Κυβέλη

00:21:57 - 00:33:49

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θα μας πείτε δυο λόγια για το Ινστιτούτο Κυβέλη– Στη Σύρο; Ναι, να μάθουμε ακριβώς τι είναι. Εγώ ξέρω, μου έχετε πει– Ναι– Αλλά θα ήθελα τη Νικομήδεια τον είπαν Νικομήδη και πια στο τέλος τον φώναζαν Μήδη». Δεν έφτιαξε ξανά όλο; Το παζλ με τις ιστορίες; Ναι, ναι, ναι, ναι.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 3

Εργασιακή πορεία και μνήμες από την οικογένεια

00:33:49 - 00:57:53

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Εσείς με τι ασχοληθήκατε στη ζωή σας; Και επαγγελματικά, ξέρω, είπατε κιόλας ότι δουλέψατε στο Μέγαρο– Κοίταξε, ως καλής οικογενείας κόρη, ω αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι τελευταίο, οτιδήποτε. Δεν νομίζω ότι έχω κάτι άλλο που θα σου είναι χρήσιμο. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Μέρος της συνέντευξης έχει αφαιρεθεί για να διευκολυνθεί η παρακολουθήσή της.

Περίληψη

Η Αφηγήτρια μιλά για το πώς γνωρίστηκαν οι γονείς της και πώς επιλέχθηκε το όνομά της, για τις διαφορές ανάμεσα στην οικογένεια του πατέρα και σε αυτή της μητέρας της, για την προγιαγιά της Κυβέλη και τη ζωή της μέσα στο θέατρο. Για τη γιαγιά της Μιράντα Μυράτ και τη συμμετοχή της στο θέατρο του βουνού, για τη μητέρα της Κυβέλη Θεοχάρη και το πώς έγινε ηθοποιός, για το εφήμερο που καθοδηγούσε τη ζωή της οικογένειάς της, τις συζητήσεις και τις πρόβες στο σπίτι τους. Στη συνέχεια, αναφέρεται στη Σύρο και το Ινστιτούτο Κυβέλη το οποίο διαχειρίζεται, καθώς και στην επαγγελματική της πορεία ως ξεναγός αρχικά και έπειτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου και γνώρισε σπουδαίους καλλιτέχνες. Αναφέρεται σε ένα βιβλίο για τον Μπέκετ που τη στιγμάτισε ως ανάγνωσμα, στο θείο της και ζωγράφο Γιώργο Μαυροϊδή και στο πώς αντιλαμβάνεται την ελληνική γλώσσα ως σώμα.


Αφηγητές/τριες

Βαλεντίνη Στεφανίδη-Ποταμιάνου


Ερευνητές/τριες

Κωνσταντίνο Γλύκαντζη


Ημερομηνία Συνέντευξης

27/05/2020


Διάρκεια

58'