Το λάθος άτομο στη λάθος στιγμή: ένα θύμα αυθαίρετης αστυνομικής βίας διηγείται

Ενότητα 1

Τα ανέμελα παιδικά χρόνια, οι διακοπές στη φύση και η φοιτητική ζωή

00:00:00 - 00:04:28

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Είμαι η Μάρω Μαυροπούλου. Σήμερα είναι Τετάρτη 3 Αυγούστου και εργάζομαι για το Istorima. Καλησπέρα.   Καλησπέρα.   Θα ήθελες να ξεκινήσαν αρκετά… είχε αρκετά διαφορετικά βιώματα μέχρι στιγμής, δηλαδή δεν μπορούσα να πω ότι συμπορευόμασταν, την θεωρούσα πάντα την μικρότερη.  

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Θέματα
Everyday LifeNeighborhoodFamily

Ενότητα 2

Τα ήσυχα φοιτητικά χρόνια, μένοντας στο σπίτι των γονιών

00:04:28 - 00:06:09

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Μετά τα μετεφηβικά και εφηβικά χρόνια πώς κυλήσανε;   Μετά ενηλικιωθήκαμε σιγά-σιγά και πιο πολύ αφοσιώθηκα στο πώς θα περάσω σε μία σχολή θεωρώ ότι αν φύγω και μετά θα νιώσω ότι περνάω την φοιτητική μου να το πω φάση, που είναι και πιο πολύ μία φάση ανεξαρτησίας περισσότερο.  

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 3

Μία επίσκεψη στον φυσιοθεραπευτή που καταλήγει σε πιθανή επίθεση απαγωγής από άγνωστο

00:06:09 - 00:11:27

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Μετά από τα φοιτητικά χρόνια συνέβη κάτι συνταρακτικό που να σε σημάδεψε;  Μετά τα φοιτητικά μου χρόνια; Ναι συνέβησε κάτι, έτσι που η αλήθί εντάξει δεν είναι κάτι που σου συμβαίνει μία… σε μία απλή φάση. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στον καθένα μας, ένα τυχαίο τέτοιο γεγονός. 

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Θέματα

Ενότητα 4

Η επέμβαση του φυσιοθεραπευτή και η λήξη της αδιανόητης αυτής παρεξήγησης

00:11:27 - 00:19:10

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Βγαίνει ο γιατρός, μετά από αρκετή ώρα η αλήθεια είναι, ο φυσιοθεραπευτής, συγγνώμη, και προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει, γιατί χτυπιέμαετά να έβγαινα π.χ. στο Amber Alert ή κάτι τέτοιο, αλλά όντως εκείνη τη στιγμή τα σενάρια που μου περνούσαν από το μυαλό ήτανε κάπως έτσι.  

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Θέματα

Ενότητα 5

Η επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα με τον πατέρα της και οι σκέψεις για την περιπέτεια

00:19:10 - 00:28:21

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Μετά το φυσικοθεραπευτήριο πού πήγες;   Ήμουνα πάρα πολύ ανυπόμονη εκείνη τη στιγμή να έρθουνοι γονείς μου να με πάρουν από το φυσιοθεραπευτδείξω το αντίθετο από αυτό που… από την κατηγορία που μου έριχναν.  Ωραία. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.  Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ. 

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Θέματα
Περίληψη

Η Άννα Αλεξιάδου μάς συστήνεται και περιγράφει με λεπτομέρειες μια άδικη επίθεση που δέχτηκε από μέλη της αστυνομίας γιατί, όπως αποδεικνύεται, βρισκόταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Επιπλέον, μοιράζεται τις σκέψεις της σχετικά με την άλογη χρήση βίας από αστυνομικούς. Τέλος, μοιράζεται το πώς αντέδρασε το οικείο της περιβάλλον καθώς και τί τραύματα άφησε αυτή η επίθεση στην ίδια.


Αφηγητές/τριες

Άννα Αλεξιάδου


Ερευνητές/τριες

Μαρία Μαυροπούλου


Δεκαετίες

Τοποθεσίες

Ημερομηνία Συνέντευξης

02/08/2022


Διάρκεια

28'