Πειρατεία ανοιχτά της Νιγηρίας

Γνωριμία με τον αφηγητή

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλησπέρα. Βρισκόμαστε σήμερα, 31 Ιουλίου, στην Νεάπολη Λακωνίας και θα συνομιλήσουμε με τον κύριο Γιώργο Κυριακού. Καλησπέρα! Καλησπέρα το επάγγελμα. Η δουλειά σάς αρέσει; Αυτή η δουλειά είναι που σας αρέσει; Ονειρευόσασταν να κάνετε κάτι άλλο; Όχι, αυτό μ’ άρεσε. Ωραία.

Τα γεγονότα της ημέρας της πειρατείας

00:01:14 - 00:14:34

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Σήμερα, λοιπόν, θα ήθελα να συζητήσουμε για ένα περιστατικό που έγινε το 2015. Αναφέρομαι στην πειρατεία που ζήσατε στη Νιγηρία, μέσα στο καχίστηκε; Εννοώ το μπάρκο... Εντάξει, μετά φύγαμε από Νιγηρία, γυρίσαμε στον Περσικό κι εγώ έφυγα μετά από ένα μήνα, ενάμιση, ξεμπαρκάρισα.

Η οικογένεια του θύματος αλλά και ο φόβος του αφηγητή μετά το περιστατικό

00:14:34 - 00:22:48

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θέλω να ρωτήσω. Αυτό το περιστατικό που συνέβη, έπαιξε ρόλο στη σκέψη σας; Στο πώς βλέπετε το επάγγελμα το δικό σας. Όχι, εντάξει, άμα το χνάω. Είναι πιο καλύτερο. Κι επειδή γνωρίζω αυτό, σας ευχαριστώ που σήμερα μου δώσατε αυτή τη συνέντευξη. Κι εγώ ευχαριστώ, να είστε καλά.

Περίληψη

Μια πειρατεία ανοιχτά της Νιγηρίας είναι το θέμα για το οποίο μιλάει ο αφηγητής. Περιγράφει το περιστατικό φέρνοντας ξανά στο μυαλό του εκείνη την ημέρα. Επίσης, αναφέρεται στον θάνατο του φίλου και συνάδελφού του από τους πειρατές αλλά και στην τύχη του υπόλοιπου πληρώματος.

Γιώργος Κυριακού "Ψευδώνυμο"

Βικτώρια Δελακοβία