Πειρατεία ανοιχτά της Νιγηρίας

Segment 1

Γνωριμία με τον αφηγητή

00:00:00 - 00:01:14

Partial Transcript

Καλησπέρα. Βρισκόμαστε σήμερα, 31 Ιουλίου, στην Νεάπολη Λακωνίας και θα συνομιλήσουμε με τον κύριο Γιώργο Κυριακού. Καλησπέρα! Καλησπέρα το επάγγελμα. Η δουλειά σάς αρέσει; Αυτή η δουλειά είναι που σας αρέσει; Ονειρευόσασταν να κάνετε κάτι άλλο; Όχι, αυτό μ’ άρεσε. Ωραία.

Lead to transcript

Segment 2

Τα γεγονότα της ημέρας της πειρατείας

00:01:14 - 00:14:34

Partial Transcript

Σήμερα, λοιπόν, θα ήθελα να συζητήσουμε για ένα περιστατικό που έγινε το 2015. Αναφέρομαι στην πειρατεία που ζήσατε στη Νιγηρία, μέσα στο καχίστηκε; Εννοώ το μπάρκο... Εντάξει, μετά φύγαμε από Νιγηρία, γυρίσαμε στον Περσικό κι εγώ έφυγα μετά από ένα μήνα, ενάμιση, ξεμπαρκάρισα.

Lead to transcript

Segment 3

Η οικογένεια του θύματος αλλά και ο φόβος του αφηγητή μετά το περιστατικό

00:14:34 - 00:22:48

Partial Transcript

Θέλω να ρωτήσω. Αυτό το περιστατικό που συνέβη, έπαιξε ρόλο στη σκέψη σας; Στο πώς βλέπετε το επάγγελμα το δικό σας. Όχι, εντάξει, άμα το χνάω. Είναι πιο καλύτερο. Κι επειδή γνωρίζω αυτό, σας ευχαριστώ που σήμερα μου δώσατε αυτή τη συνέντευξη. Κι εγώ ευχαριστώ, να είστε καλά.

Lead to transcript
Summary

Μια πειρατεία ανοιχτά της Νιγηρίας είναι το θέμα για το οποίο μιλάει ο αφηγητής. Περιγράφει το περιστατικό φέρνοντας ξανά στο μυαλό του εκείνη την ημέρα. Επίσης, αναφέρεται στον θάνατο του φίλου και συνάδελφού του από τους πειρατές αλλά και στην τύχη του υπόλοιπου πληρώματος.


Narrators

Γιώργος Κυριακού "Pseudonym"


Field Reporters

Βικτώρια Δελακοβία



Decades

Locations

Interview Date

30/07/2020


Duration

22'


Interview Notes

Ο αφηγητής είναι πολύ στενός συγγενής της ερευνήτριας.