Ο «Δράκος» του Σέιχ Σου

Η σύλληψη του Αριστείδη Παγκρατίδη

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Είμαι ο Νεστορίδης Ιάσονας, είμαστε με τον κύριο Λογοθέτη Κωνσταντίνο στη Θεσσαλονίκη και έχουμε 18/05/2022. Κύριε Λογοθέτη καλησπέρα.  μοποιήσω λέξεις πάρα πολύ φορτισμένες, να πω πίεση, απαράδεκτης πίεσης, τέλος πάντων. Και για το φαγητό και για το νερό και για πολλά άλλα.

Crime and ViolenceWritingLaw

Η δίκη και η εκτέλεση του Αριστείδη Παγκρατίδη

00:07:21 - 00:30:59

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Λοιπόν, εδώ τώρα θα σας πω δυο τρία πράγματα χαρακτηριστικά και στη συνέχεια δυο τρία τρομακτικά πράγματα για αυτές τις ανακρίσεις. Για ένα ποτε άλλο, εκεί δε χωράνε συμβιβασμοί. Ή θα το πεις ή μην το λες, μην βγάζεις βιβλίο, δεν υπάρχει ενδιάμεσο. Γίνεται λοιπόν αυτό το πράμα.

Ο πραγματικός δράκος του Σέιχ Σου

00:30:59 - 00:36:00

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Αυτό όμως δεν είναι το συγκλονιστικό. Και φαντάζομαι θα σας φαίνεται περίεργο ότι σε κάθε συγκλονιστικό που σας λέω, σας λέω: «Και δεν είναιιωματικός της ασφάλειας, γι’ αυτό έφτασε και αντιστράτηγος και τα λοιπά. Αλλά σας λέω και πάλι, μιλήσαμε πολλά, αλλά έξω από το θέμα αυτό.

Η συγγραφή του βιβλίου

00:36:00 - 00:47:39

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Να ρωτήσω κάτι άλλο–  Ναι.  Προσπαθήσατε εσείς να βρείτε κάποιους άλλους ανθρώπους οι οποίοι να είχαν εμπλακεί τότε στην υπόθεση; Είτε ως νύχτα ολόκληρη να μιλάμε εδώ πέρα για αυτό το πράγμα.  Μάλιστα. Κύριε Λογοθέτη ευχαριστώ πάρα πολύ.  Κι εγώ ευχαριστώ. Να είστε καλά.

Περίληψη

Ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης αφηγείται το ιστορικό της δίκης του «δράκου του Σέιχ σου», η οποία οδήγησε στην –άδικη όπως αποδείχτηκε– καταδίκη και εκτέλεση του Αριστείδη Παγκρατίδη. Στη συνέχεια μιλάει για την έρευνα την οποία ο ίδιος έκανε με σκοπό να συγγράψει το βιβλίο ΠΑΓΚΡΑΤΙΔΗΣ: «ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΕΤΡΑΚΙΣ...»

Κωνσταντίνος Λογοθέτης

Ιάσονας Νεστορίδης