Μαρτυρία από την Φωτιά στο Μάτι

Ενότητα 1

Οι ώρες πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Από πού κατάγεσαι και πώς ονομάζεσαι θέλω αρχικά.Ονομάζομαι Φαίη και είμαι από την Αθήνα.Και ζεις μόνιμα στην Αθήνα από πάντα; Ναι, ναι, έχλα μας, και γενικά επειδή ήταν ένα μέρος που ήταν μέσα στο πράσινο, ότι πάντα υπήρχε ιδιαίτερη προσοχή. Λάθος εκτίμηση, αλλά τέλος πάντων.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Tags
Διακοπές

Ενότητα 2

Η προσπάθεια διαφυγής

00:03:39 - 00:11:52

Ανεβαίνει λοιπόν ο Ηλίας με τα κιάλια επάνω κι έβλεπε πίσω από το βουνό, πίσω από τον Βουτσά ίσα ίσα λίγο καπνό. Κατεβαίνει κάτω, μου λέει: ω ότι σκάγαν τα αυτοκίνητα από τη θερμοκρασία, δηλαδή λες και ήταν ταινία επιστημονικής φαντασίας όλο, λες και ήταν μέσα σε εμπόλεμη ζώνη.

Ενότητα 3

Ο φόβος και οι απώλειες

00:11:52 - 00:16:34

Και μετά πια άρχισε να κορυφώνεται η αγωνία φυσικά για το τι έχει γίνει ο θείος, εγώ συνέχισα να πηγαίνω όλο παραλιακά, δηλαδή δεν ξέρω πού είχε πολλή οικογένεια και πολλή αγάπη και πολύ... και ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξαναγίνει έτσι.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Περίληψη

Η αφηγήτρια περιγράφει πώς βίωσε την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.