Ηλικιακός περιορισμός

Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες άνω των 18 ετών.

Δημιουργώντας ένα ροκ συγκρότημα τη δεκαετία του '80 στην Ελευσίνα (Β' ΜΕΡΟΣ)

Ενότητα 1

Τα παδικά χρόνια σε Βίλια και Μάνδρα

00:00:00 - 00:14:00

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Είμαι η Μυρτώ Ανδρώνη, Ερευνήτρια στο Istorima. Ο μήνας σήμερα έχει 6 Ιουνίου του 2022. Βρίσκομαι σε ένα διαμέρισμα στην Ελευσίνα, με τον ια. Οπότε, όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Αλλά, πάντα υπήρχε η αγωνία, μη τυχόν και δεν ρωτούσε αυτόν που είχε προετοιμάσει. Και τι θα γινότανε;

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 2

Οι αναμνήσεις από τις μουσικές ακροάσεις

00:14:00 - 00:22:29

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Τώρα, να ξανακατέβουμε στην Μάνδρα, γιατί εκεί ήταν και η πρώτη επαφή και με τους δίσκους. Αλλά, στη Μάνδρα είχε ένα δισκοπωλείο, όπου, όπωςαπάνω. Αλλά παρόλα αυτά τις έχουμε κρατήσει τις κασέτες, γιατί ακριβώς έχουνε αποτυπώσει αυτή την πλευρά της πραγματικότητας, της στιγμής.  

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 3

Αναμνήσεις από την πάμπ, η σχέση με την Ντίσκο

00:22:29 - 00:28:46

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Ωραία. Είπες πριν, ότι είχατε έναν πειρατικό σταθμό. Πώς το φτιάξατε;   Αυτό, ο Χρήστος ήξερε. Βασικά δεν ήταν και πολύ δύσκολο, έτσι; Είχεελειώνουνε αυτά κάποια στιγμή- έτσι πήρε και ένα κομμάτι της νεότητας μαζί, η παμπ. Μας μείνανε οι φωτογραφίες κι οι αναμνήσεις, και αυτά.  

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 4

Η κομματική χρηματοδότηση και ο δήμος Ελευσίνας

00:28:46 - 00:34:51

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Είχες αναφερθεί στον πολιτικό ρόλο που έπαιξαν τα… Βασικά, συγγνώμη. Στο πώς τα κόμματα, είχανε λόγο, ουσιαστικά, στην μουσική.   Ναι. Όχι διά, φαινότανε ως διαπλοκή αυτό και ως τέτοιο… Κάτι που δεν υποστήριζε την δικιά μας δράση, όπως θέλαμε. Αυτά, δεν θυμάμαι κάτι άλλο τώρα.  

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Ενότητα 5

Ένα τραγούδι από τη Γλυκιά Συμμορία

00:34:51 - 00:40:33

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Συγγνώμη. Ωραία, οι πολιτικές νεολαίες, οι κομματικές νεολαίες για την ακρίβεια, θυμάσαι πώς σας προσέγγισαν; Πριν από τις συναυ λίες;   Κ  Όχι, τώρα… Είχα καιρό να τα θυμηθώ αυτά. Και ευχαριστώ το Istorima, που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα.   Παρακαλούμε. Τέλεια. Τελειώσαμε.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Περιεχόμενο διαθέσιμο για ενήλικους

Περίληψη

Ο Δημήτρης Ανδρώνης είναι πρώην μέλος του τοπικού συγκροτήματος «Γλυκιά Συμμορία» και αφηγείται τις αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια στα Βίλια και στην Μάνδρα Αττικής, συνδεόμενες με την μουσική παιδεία που έλαβε. Μέσα από στιγμές και γεγονότα, εξιστορεί τη δική του πλευρά της ιστορίας, από τη Χούντα μέχρι και τη δεκαετία του '80, όπου μετακόμισε στην Ελευσίνα μόνιμα.


Αφηγητές/τριες

Δημήτριος Ανδρώνης


Ερευνητές/τριες

Μυρτώ Ανδρώνη


Δεκαετίες

Ημερομηνία Συνέντευξης

05/06/2022


Διάρκεια

40'