«Η ιστορία ενός μάγου που τον έλεγαν Tristan»

Ενότητα 1

Γνωριμία με τον αφηγητή, τα πρώτα βήματα στη μουσική και τη μαγεία, και οι φάρσες με τον ξάδερφό του Περσέα

00:00:00 - 00:19:43

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Χαίρετε! Eίμαστε εδώ με τον Γιώργο ή Tristan στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, 19:09 μόλις, στο Παγκράτι στην Αθήνα, ακόμα ζέστη κάνει… Ακριβώς!  τον Περσέα αποφασίσαμε να κάνουμε διαφορετικές..., να τραβήξουμε διαφορετικές πορείες, σόλο καριέρες. Και αυτά. Και η ιστορία συνεχίζεται…

Tags
Ανθρώπινες ΣχέσειςΑστείες ΙστορίεςΒιώματαΔιασκέδασηΕφηβείαΜνήμεςΠαιδικά ΧρόνιαΠαιδιάΠαιδικές ΑναμνήσειςΠαιδική ΗλικίαΠαιχνίδιαΜουσικόςΜουσικά ΌργαναΜουσική ΠαιδείαΒιβλίοΒιβλίαΝυχτερινή ΖωήΝυχτερινή ΕργασίαΝυχτερινή ΔιασκέδασηΜαγαζιάΕργασιακές Συνθήκες

Ενότητα 2

Αξέχαστες αναμνήσεις από παραστάσεις, περιστατικά με hecklers που έχει συναντήσει και οι "διακοπές" με τον πρίγκιπα της Αραβίας

00:19:43 - 00:43:17

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θα πάμε τώρα σ' ένα μεγάλο θέμα, που είναι οι παραστάσεις. Έχεις παίξει σε πάρα πολλά και διαφορετικά μέρη, περιβάλλοντα, σε πολύ διαφορετικ οτιδήποτε. Ή μπορεί κάποιος, ας πούμε, απλά να ψάχνει έναν μάγο στην Ελλάδα, να μπει, να ψάξει, να με βρει και να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ενότητα 3

Η αυτοκριτική, η σχέση με τους γονείς του, ο ρόλος του Χρήστου Κωνσταντίνου στη ζωή του και η αγάπη για τη μουσική

00:43:17 - 00:58:41

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Αυτό, και χαίρομαι σου λέω, γιατί δεν το 'χω καταλάβει πώς έχουν περάσει τόσα χρόνια στον χώρο. Για μένα είναι σαν χθες που έμπαινα σ' αυτό υν σαν Tristan άλλοι σαν George Arkomanis. Οπότε ξαφνικά η μουσική μου άρχισε να ακούγεται πολύ παραπάνω απ' ό,τι περίμενα, στο εξωτερικό.

Ενότητα 4

Δουλεύοντας νύχτα, μία όμορφη εμπειρία στην Κω, οι παραστάσεις σε πρόσφυγες, η θέση της μαγείας στον κόσμο και κλείσιμο συνέντευξης

00:58:41 - 01:12:46

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Πριν ανέφερες για τη δουλειά τη νύχτα. Ναι. Και θα 'θελα να σε ρωτήσω για δουλειά τη νύχτα ως μάγος. Τέλειο, εξαιρετικό! Δηλαδή κάτι συγ κάποια απ' αυτά τα πράγματα που αισθάνομαι και ελπίζω να… αυτό, να σας κάνουν. Είναι ωραία και αληθινά. Ευχαριστώ πολύ! Εγώ ευχαριστώ!

Περίληψη

Πώς γίνεται κανείς στη ζωή του μάγος; Ο Tristan ή Γιώργος Αρκομάνης μάς ταξιδεύει σε όλη την πορεία του από τον Κόπερφιλντ που έβλεπε μικρός στην τηλεόραση, στις φάρσες με τον ξάδερφό του, τον Περσέα, στο πρώτο βιβλίο μαγείας και τέλος, στις αξέχαστες στιγμές των παραστάσεων που δίνει ως επαγγελματίας μάγος πια. Στιγμές που κρύβουν συγκίνηση, προκλήσεις, ενθουσιασμό, αλλά και δυσπιστία του κοινού. Παραστάσεις γεμάτες συναντήσεις, όπως αυτή με τα προσφυγόπουλα, τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, τον βασιλιά μιας αφρικάνικης χώρας ή ακόμα και με μια ελληνική συμμορία στην Κω. Ακόμη, μοιράζεται μαζί μας τη σχέση του με την οικογένειά του, αλλά και με τον δεύτερο πατέρα του, όπως λέει, τον Χρήστο Κωνσταντίνου, καθώς και το πώς κατάφερε να συνδυάσει τη μουσική με τη μαγεία. Τέλος, ο Γιώργος μιλάει γι' αυτά τα 12 δευτερόλεπτα που ο ανθρώπινος νους αποδομείται και είναι ελεύθερος και πώς αυτό συνδέεται με τη θέση που έχει ή θα έπρεπε να έχει η μαγεία στον κόσμο μας.

Γιώργος Αρκομάνης

Καλλιόπη Ανταμπούφη