«Επειδή δεν μου έφτανε μία ζωή, αποφάσισα να γίνω συγγραφέας, για να ζήσω χίλιες ζωές»

Η παιδική ηλικία στη φύση και τα πρώτα γραπτά

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλησπέρα. Καλησπέρα. Πώς ονομάζεσαι; Είμαι η Ευλαμπία Τσιρέλη. Πολύ ωραία. Είμαι με την Ευλαμπία Τσιρέλη, είναι 26/5 του 2022. Βρισκοί το θέλουν αυτό. Αλλά ήμουν παιδί που τα έδειχνε και επίσης δεχόμουν πολύ και την κριτική. Πολύ σημαντικό για να γίνεσαι καλύτερος, έτσι;

Η ζωή στο Εδιμβούργο και οι ζυμώσεις που οδήγησαν στο διδακτορικό

00:08:34 - 00:23:38

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Οκέι. Και μετά ήρθε, ας πούμε, το λύκειο; Λοιπόν. Λύκειο τελείωσα, πέρασα στη Θεολογική Σχολή. Ήρθε η ώρα να πάρω −συνέχιζα να γράφω, φυσικρπετών βρίσκουμε στον Όφι του Κήπου της Εδέμ είναι μεγάλη ιστορία. Θα περιμένετε να εκδοθεί η μελέτη για να τα μάθετε. Δεν θα τα πούμε τώρα.

Οι πρώτες εκδόσεις και η συνεργασία με τον βιογράφο του Tolkien

00:23:38 - 00:34:17

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Εννοείται. Ωραία. Να σε πάω τώρα στο ‘13 που είπες ότι ξεκίνησες τις πρώτες σου εκδόσεις. Έτσι. Πώς ξεκίνησα ε; Και ποιες ήτανε! Και τίτλοθα σου έλεγα ότι η πιο δυνατή στιγμή ήτανε για μένα όταν είδα το βιβλίο μου στο ράφι! Και ήξερα ότι από εδώ όποιος περάσει θα το δει. Αυτό.

Το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

00:34:17 - 00:39:27

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Ναι. Και στο εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής διδάσκεις σε ανθρώπους που δεν έχουνε γνώση. Κοίταξε, το εργαστήρι είναι ανοιχτό για όλους. Έχω πάρα πολύ γεμάτη. Είμαι ευτυχισμένη! Όταν διδάσκω στο Imaginarium, είμαι ευτυχισμένη. Τι ωραίο αυτό! Είναι οικογένεια. Η οικογένειά μου.

Το φεστιβάλ του Φανταστικού στην Ελλάδα

00:39:27 - 00:43:21

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Και για πες μου για το «Fantasticon» και το «Fantasmagoria», δηλαδή έχεις κάνει πάρα πολλά πράγματα. Εντάξει, αυτά είναι πολύ ωραίες διοργαοτραβηχτεί λίγο από τα φεστιβάλ κι όλα αυτά, να σου πω την αλήθεια, δεν προλαβαίνω πια, αλλά όταν με χρειάζονται, βοηθάω με μεγάλη μου χαρά.

Η εμπειρία του κορονοϊού

00:43:21 - 00:47:53

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Ήθελα να σε ρωτήσω αν ο κορονοϊός και όλη αυτή η καραντίνα που περάσαμε, για σένα που γράφεις και είσαι συγγραφέας, πώς λειτούργησε; Ναι εν Μπορεί να είναι και μεταίχμιο μετά το οποίο η ανθρωπότητα θα γίνει καλύτερη. Γιατί δεν είναι τίποτα δεδομένο πια και αυτό είναι πολύ καλό.

Η συγγραφή ως επάγγελμα

00:47:53 - 00:56:51

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Σε τι περιβάλλον σου αρέσει να γράφεις; Εξωτερικά εννοώ; Έχει κάτι ωραία memes στο Facebook που λέει: «Ο συγγραφέας: πώς νομίζει η μαμά μουλα νομίζω ότι δεν έχω πει τόσα πολλά σε συνέντευξη. Ακόμα περισσότερο χαρούμενη. Σε ευχαριστώ και πάλι! Εγώ σ’ ευχαριστώ, ήταν πολύ ωραία!

Περίληψη

Ενθυμούμενη τις οικογενειακές διακοπές στο δάσος και τις ιστορίες γύρω από τη φωτιά, η Ευλαμπία αφηγείται τη ζωή της. Απ’ την αγάπη για την ποίηση και τις ιστορίες του Oscar Wilde, έως τα πρώτα εκδοτικά εγχειρήματα, εξιστορεί το πώς η συγγραφή έγινε η κύρια ενασχόλησή της. Μιλά για τις ιδιαίτερες θεματικές που περιλαμβάνονται στις μελέτες της, τη διδασκαλία Δημιουργικής Γραφής, ενώ μοιράζεται και τη μεγάλη της αγάπη για τον Tolkien και τη συνάντησή της με τον βιογράφο του, Colin Duriez.

Ευλαμπία Τσιρέλη

Ευδοκία Εδιάρογλου