«Μαζέψτε τα ρούχα, θα βρέξει»: Ένας ραδιοπειρατής αφηγείται

Ενότητα 1

Η πρώτη επαφή με το ραδιόφωνο και το ξεκίνημα της ραδιοπειρατείας

00:00:00 - 00:14:35

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλημέρα, λοιπόν. Καλημέρα. Ονομάζομαι Γεώργιος Κυριακίδης. Είμαι ερευνητής για το Istorima και βρισκόμαστε στον εργασιακό χώρο του αφηαοχτώ χρονών για να μπορέσει να νοικιάσει τον χώρο, για να πάμε να στήσουμε εμείς μέσα. Εννοείται ότι θα υπήρχε πρόβλημα από τον ιδιοκτήτη.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Θέματα
Everyday LifeProfessions
Τοποθεσίες

Ενότητα 2

Η παρανομία, η αστυνόμευση και οι ποινές της ραδιοπειρατείας

00:14:35 - 00:25:01

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Το κομμάτι της αστυνόμευσης πιστεύω ότι ταιριάζει να πούμε τώρα. Πώς το θυμάστε; Ο φόβος και ο τρόμος. Ο φόβος και ο τρόμος μην τυχόν μας ε στο χώρο της δουλειάς μου, τα φτιάχνω και τα κατασκευάζω μόνος μου γιατί έχω τη γνώση από αυτά που απέκτησα από παιδί. Με το χόμπι μου .

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Τοποθεσίες

Ενότητα 3

Η νόμιμη πορεία σαν ραδιοερασιτέχνης

00:25:01 - 00:33:28

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Πριν περάσω και στην, εντός εισαγωγικών, ας το πούμε, νόμιμη πορεία του ραδιοφώνου, θα σας ξαναπάω στο κομμάτι του ψευδωνύμου σας και στην ει. Έγινε στην Ιταλία πριν τέσσερα-πέντε χρόνια. Άρα βαρύ, ας πούμε, το κλίμα σε αυτές τις περιπτώσεις... Πολύ βαρύ. Αχρείαστο να είναι.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Τοποθεσίες

Ενότητα 4

Το «μικρόβιο» του να εκπέμπεις πειρατικά και ο κοινωνικός αντίκτυπος

00:33:28 - 00:47:57

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Η RF, η ραδιοσυχνότητα RF –radio frequency τα αρχικά–, η RF είναι, για μένα, χειρότερο από τη λεγόμενη ηρωίνη που θα μπει στο αίμα σου. Η Rαι μία η φωνή. Ακριβώς. Όχι πολλές. Μία είναι η φωνή. Μία. Αυτό. Αν δεν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε. Όχι, αγόρι μου. Αυτό. Τέλεια.  

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση
Τοποθεσίες

Μέρος της συνέντευξης έχει αφαιρεθεί έπειτα από νομικό έλεγχο.

Περίληψη

Ο Κυριάκος Πανταζίδης αφηγείται την ιδιαίτερη σχέση του με το ραδιόφωνο και το πώς αυτό διαμόρφωσε τόσο την παιδική όσο και τη μετέπειτα ζωή του. Περιγράφει λεπτομερώς τη δραστηριότητα του ως ραδιοπειρατής, ενώ η αφήγησή του συνεχίζει με την εμπειρία του ως ραδιοερασιτέχνης. Επίσης, μας μιλά για τα επαγγελματικά του βήματα, που ήταν και ο λόγος να σταματήσει με το ραδιόφωνο, καθώς και για την επιστροφή του σε αυτό μετά από αρκετά χρόνια.


Αφηγητές/τριες

Κυριάκος Πανταζίδης


Ερευνητές/τριες

Γεώργιος Κυριακίδης


Τοποθεσίες

Ημερομηνία Συνέντευξης

18/02/2022


Διάρκεια

47'