Βιώνοντας τον τρόμο στην πρώτη λεωφορειοπειρατεία στην Ελλάδα

Καταγωγή, γάμος και οικογένεια – Μια ζωή με χαρούμενες στιγμές αλλά και δυσάρεστες ανατροπές

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Είμαι ο Οδυσσέας Γραμματικάκης, είμαι ερευνητής στο Istorima, έχουμε 7 Ιουλίου του 2022, βρισκόμαστε στην Πραξιτέλους στο κέντρο της Αθήναάξει, ναι, θα ήθελα περισσότερο βέβαια, να μπορώ να πηγαίνω κάθε καλοκαίρι, αλλά πάλι λόγω οικονομικών δυσχερειών, δεν μπορώ, όσο θα ήθελα.

Η τραυματική εμπειρία της ομηρίας στη λεωφορειοπειρατεία του 1999

00:16:09 - 00:35:07

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Και, την εποχή που ζούσες στη Θεσσαλονίκη, ήσουνα παρών και σε μία… στην πρώτη, στην ουσία, ομηρία σε λεωφορείο που έζησε η Ελλάδα. Ναι. οικογένεια σου σε στήριξε όμως; Ναι, ναι, εντάξ ει. Η οικογένειά μου με στήριξε, ναι. Με στήριξε, αλλά εγώ είχα... φοβίες είχα αναπτύξει.

Η ζωή της αφηγήτριας σήμερα

00:35:07 - 00:38:47

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θα 'θελες να προσθέσεις κάτι άλλο; Μετέπειτα, όχι μόνο για αυτό το περιστατικό, αλλά κάτι που θα 'θελες να μοιραστείς μαζί μας. Είτε μια ισμε ότι θα τελειώσει εδώ, αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Εγώ ευχαριστώ, Οδυσσέα. Να ‘σαι καλά. Σ' ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Κι εσύ να 'σαι καλά.

Μια συμπλήρωση στην ιστορία της ομηρίας

00:38:47 - 00:40:09

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θα 'θελες να προσθέσεις κάτι πάνω στην ιστορία; Ναι, ναι. Θέλω να κάνω μία διόρθωση. Την χειροβομβίδα, πριν περάσουμε στην Αλβανία, όταν δέφαγε και δεν ήπιε τίποτα, γιατί φοβότανε μήπως οι αστυνομικοί του έχουνε βάλει κάτι στην τροφή ή στο νερό, αυτό. Ναι. Ευχαριστώ. Κι εγώ.