Πρώτο ραντεβού στο σούπερ-μάρκετ: Το ζευγάρι της καραντίνας

Η παιδική ηλικία και οι σπουδές

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλησπέρα. Καλησπέρα. Θα ήθελες να μου πεις το όνομά σου;    Βεβαίως, ονομάζομαι Αυγέρη Ανδρομάχη.    Είναι Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, είην «ΤΥΡΑΣ» από τότε.   Έπιασες κατευθείαν δουλειά; Κατευθείαν δουλειά και από τότε δουλεύω μέχρι και τώρα εκεί. Έχω αρκετά χρόνια, ναι.

Everyday LifeFamilyCustoms and TraditionsLoveCovid-19

Η πανδημία

00:07:30 - 00:12:58

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θυμάσαι που ήσουν όταν ενημερώθηκες για την πανδημία;   Ήμασταν στη δουλειά. Θυμάμαι, νομίζω ήτανε ή Πέμπτη ή Παρασκευή ή κάτι τέτοιο κι ερη, να πάρουν απ’ το σούπερ μάρκετ τα χαρτιά υγείας, που έγινε λίγο πιο μετά βέβαια αυτό. Ήταν λίγο ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Πρωτόγνωρο.

Η γνωριμία με τον σύζυγο και η πρόταση γάμου

00:12:58 - 00:25:27

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας χρησιμοποιούσες περισσότερο από πριν τα social media; Ε βέβαια, φυσικά! Φυσικά! Μόνο και μόνο… Πρώτον μιλούδουλειές του σπιτιού. Πολύ καλόβουλος θα ‘λεγα, δεν είναι πολύ απαιτητικός, μια χαρά. Η συγκατοίκηση πήγε μια χαρά και πηγαίνει μια χαρά.

Η οργάνωση του γάμου σε περίοδο καραντίνας

00:25:27 - 00:27:01

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Πώς ήταν λοιπόν να διοργανώνεις τον γάμο σου σε περίοδο πανδημίας;   Ωραία, τώρα εδώ ένα άλλο πολύ αγχωτικό κομμάτι. Πρώτον, ξεκινάμε με τοιξε η εστίαση, μάλλον επέτρεψαν στους γάμους μέχρι 100 άτομα και με μουσική, όχι χορό. Οπότε εμείς κάναμε ένα γάμο με χορό στα σπίτια μας…

Η μέρα του γάμου, η φωτογράφιση στο σούπερ μάρκετ και το ταξίδι του μέλιτος

00:27:01 - 00:45:23

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Θα ήθελα να σε γυρίσω λίγο πριν που μου έλεγες για το νυφικό σου και να σου ζητήσω να μου περιγράψεις πώς ήταν εκείνη η στιγμή που διάλεξες ισμένοι μαζί, να αγαπάτε και να σέβεστε ο ένας τον άλλον και με το καλό να μεγαλώσει και η οικογένειά σας. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε.

Φωτογραφίες και τεκμήρια
"Το ζευγάρι το καλό"

Γαμήλια φωτογράφιση
Next day στο super market

Συνοδεύοντας τη νύφη

Το ζευγάρι της καραντίνας

Αχιλλέας Γραβάνης και Ανδρομάχη Αυγέρη.

Περίληψη

Ένα μήνυμα στο Facebook ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μια γνωριμία μεταξύ δύο νέων ανθρώπων, της Ανδρομάχης και του Αχιλλέα, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν τις ισορροπίες τους μέσα σε όλες τις αλλαγές που έφερε η πανδημία COVID-19. Συνέχισαν να μιλάνε μέσω μηνυμάτων, ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισαν να συναντηθούν από κοντά. Τα καταστήματα εστίασης ήταν κλειστά και είχαν επιβληθεί περιορισμοί στην κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια. Έτσι έδωσαν το πρώτο ραντεβού σε ένα super market, όπου γνωρίστηκαν και σιγά-σιγά η γνωριμία εξελίχθηκε σε σχέση και μετέπειτα σε γάμο. Η Ανδρομάχη μας περιγράφει πώς είναι να διοργανώνει κάποιος τον γάμο του σε συνθήκες πανδημίας, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν και τι συμβιβασμούς χρειάστηκε να κάνουν, καθώς τα μέτρα άλλαζαν συνεχώς. Εκείνοι όμως δεν δίστασαν, επέλεξαν να κάνουν τον γάμο τους υπερβαίνοντας όλα τα εμπόδια. Η πιο δυνατή στιγμή τους, η μέρα του γάμου τους, η επικύρωση της σχέσης τους, όπως λέει και η ίδια. Την επόμενη μέρα φωτογραφήθηκαν στο super market, εκεί όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά, μόνο που τώρα, εκείνη ήταν ντυμένη νύφη κι εκείνος γαμπρός.

Ανδρομάχη Αυγέρη

Ευανθία Μπατάλα