«Η βάση στην εκπαίδευση είναι η αγάπη»: Η εκπαιδευτικός Βάια Λαμπροπούλου αφηγείται

Περί εκπαίδευσης, συγγραφής, αφήγησης παραμυθιών και θεάτρου

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Καλησπέρα. Καλησπέρα. Εγώ λέγομαι Καλεμκερίδου Μαρία, είμαι ερευνήτρια στο Istorima, ο μήνας έχει 12 και είναι Σεπτέμβριος του 2023, βριυμε να ξαναφέρουμε. Και μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσει πάρα πολύ! Είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη ζωή μου.

Προσωπικός αναστοχασμός, ενασχόληση με την πολιτική και ευχαριστίες

00:28:18 - 00:36:23

Απόσπασμα Απομαγνητοφώνησης

Αν έπρεπε να ορίσεις τι σημαίνει για σένα εκπαίδευση και τι σημαίνει για σένα θέατρο, τι θα μας έλεγες; Για μένα η εκπαίδευση είναι η βάση α κάνουν άδικο, αλλά μακριά κι απ’ το να δέχονται το άδικο. Έχουμε φωνή και μιλάμε. Η σιωπή νομίζω ότι δεν μας τιμά. Καλή συνέχεια σ’ όλους.

Περίληψη

Η Βάια Λαμπροπούλου είναι πολυπράγμων. Ασχολείται με το θέατρο, την αφήγηση παραμυθιών και τη συγγραφή, υπηρετώντας παράλληλα την προσχολική εκπαίδευση. Στην παρούσα αφήγηση αναφέρεται στους λόγους που την ώθησαν να γίνει εκπαιδευτικός, περιγράφει τις συνθήκες και τις προκλήσεις που καλείται κανείς να αντιμετωπίσει στον εν λόγω κλάδο και σχολιάζει την αξία της φιλαναγνωσίας στις πρώτες ηλικίες. Ταυτόχρονα, κάνει έναν προσωπικό αναστοχασμό και μια σύντομη αναφορά στις διάφορες προεκτάσεις της ζωής της.

Βάϊα Λαμπροπούλου

Μαρία Καλεμκερίδου