«Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένα θεμέλιο σκέψης και ύπαρξης για τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, ιδιότητας, θρησκεύματος»

Η επιλογή της εθελοντικής προσφοράς και η ζωή στον Ερυθρό Σταυρό

00:00:00 - 00:17:00

Partial Transcript

Είμαι ο Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας από το Istorima, είναι 18 Αυγούστου του 2023 και βρίσκομαι με την κυρία Χρυσομαρία Δούκα στη Ζάκυνθσφαλής μέσα από έναν κίνδυνο. Γιατί αν δεν θέσεις τον εαυτό σου εν τη ρύμη των πυρών, είναι αδύνατον να μπορέσεις να προσφέρεις τα μέγιστα.

Tags
ΔικηγόροςΑκτιβισμόςΠρώτες ΒοήθειεςΤραυματισμόςΕθελοντέςΠροσφοράΟμάδεςΚοινωνίαΗθικά ΔιδάγματαΕρυθρός ΣταυρόςΕκκλησίαΈμφυλο ΖήτημαΕθελοντής/ΕθελόντριαΕθελοντισμόςΓυναίκαΔασικές ΠυρκαγιέςΑτύχημαΑνθρωπιστική ΒοήθειαΑλληλεγγύηCampΑγανακτισμένοι (2011)Θέση της ΓυναίκαςΜετανάστεςΙερέας

Αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων

00:17:00 - 00:25:07

Partial Transcript

Μου λες συνέχεια ότι όλα γίνονται βάσει της εκπαίδευσής σας, πώς αντιδράτε σε ατυχήματα, πώς αντιδράτε σε πολύ μαζεμένο κόσμο και τα λοιπά.σαν. Γιατί χρειάστηκε. Έτσι, θεωρώ ότι η κοινωνία, στο επόμενο βήμα, πάει άνευ προσωπείων, για να μπορέσει να έχει μια ουσιαστική ύπαρξη.

Η σημασία της προσφοράς και απόψεις για τη σημερινή κοινωνία

00:25:07 - 00:34:14

Partial Transcript

Βάζοντας στη σειρά τις ιδιότητές σου, το επάγγελμά σου ως νομικός, την ιδιότητά σου ως πρεσβυτέρα και την εθελοντική σου ζωή ως Ερυθροσταυρ στιγμή, ήταν σε ένα άλλο χρονικό σημείο, σε μια άλλη κατάσταση και ψυχής και σώματος. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Εγώ.

Summary

Η δικηγόρος Χρυσομαρία Δούκα μιλά για την επιλογή της να γίνει Σαμαρείτις στον Ερυθρό Σταυρό. Αφού αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στον εθελοντισμό, μιλάει για τη δράση της, αφηγούμενη περιστατικά από τις πυρκαγιές του 2007, από τα επεισόδια στις πορείες των Αγανακτισμένων, αλλά και από τη συμμετοχή της στη διάσωση προσφύγων στη Λέσβο. Τέλος, επισημαίνει τη σημασία της προσφοράς και μοιράζεται τις σκέψεις της για τον τρόπο με τον οποίο η αλληλεγγύη θα πρέπει να βρει θέση στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Χρυσομαρία Δούκα