Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά το δυστύχημα της «Ρικομέξ» μία επιζήσασα αφηγείται

Η στιγμή του σεισμού, η κατάρρευση του κτιρίου και ο εγκλωβισμός

Partial Transcript

Καλημέρα, θα μου πείτε το όνομά σας; Καλημέρα. Λέγομαι Λένα Λιάγκουρα και είμαστε στη Λάρισα. Είναι Τετάρτη 21 Ιουνίου του 2023. Είμαιρεί να θυμόμουν αυτή τη σκηνή. Έντονες στιγμές, πολύ έντονες στιγμές. Για να μπορώ 24 χρόνια μετά να τα αφηγούμαι και με τόση λεπτομέρεια.

Η αποκατάσταση και η επανένταξη στην κοινωνία

00:23:17 - 00:41:24

Partial Transcript

Πότε θεωρείτε ότι αυτό όλο το ξεπεράσατε και μπορέσατε να το αφηγείστε σήμερα; Το γεγονός ότι είχα πολλά σωματικά προβλήματα λόγω των καταορφο δώρο που μας δόθηκε, που θα πρέπει κι εμείς να το αντιμετωπίζουμε ως όμορφο δώρο.  Ωραία, σας ευχαριστώ πολύ. Και εγώ σας ευχαριστώ.

Summary

Η κυρία Λένα γυρίζει πίσω στον χρόνο τον Σεπτέμβριο του 1999 στα ερείπια του εργοστασίου της «Ρικομέξ», όπου παρέμεινε εγκλωβισμένη μετά από τον τρομακτικό σεισμό που χτύπησε την Αθήνα και προκάλεσε την κατάρρευση του κτιρίου. Περιγράφει με λεπτομέρεια τις σκέψεις της κατά τη διάρκεια του εγκλωβισμού της, αλλά και τα οικονομικά και προσωπικά προβλήματα που ακολούθησαν κατά την διάρκεια της αποκατάστασής της.

Λένα Λιάγκουρα

Βασίλειος Τσιαπάλας