Ένας δάσκαλος Yoga αφηγείται το ταξίδι του στον κόσμο της αυτοπαρατήρησης

Η γνωριμία με τον αφηγητή και μια εισαγωγή στον κόσμο της Yoga

Partial Transcript

Είμαι η Χαρίκλεια Τσακίρη, σήμερα έχουμε 6 Οκτωβρίου 2022 και βρίσκομαι εδώ παρέα με το Χρήστο. Λοιπόν, Χρήστο, πάμε να σε γνωρίσουμε. Πεςπου σου δίνεται κάθε στιγμή μέσα από αυτό, εκεί είναι ένα σημείο εστίασης που λέγαμε προηγουμένως για διαλογιστική εμπειρία. Ωραία. Έτσι.

Η προσέγγιση του αφηγητή για τη Yoga, το ταξίδι που του άλλαξε τη ζωή και η κατάσταση στην Ελλάδα

00:18:14 - 00:36:34

Partial Transcript

Δεν μου είπες πώς ξεκίνησες την Yoga. Πώς προέκυψε; Το είχες ακούσει κάπου; Πουθενά. Okay, πριν ξεκινήσω την Yoga βρισκόμουν σε μία αρκετάυκαιρία που μου έδωσες να τα πω και όποιος τα ακούσει να περάσει καλά. Okay, και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είσαι καλά, βρε Χαρίκλεια.

Part of the interview has been removed to facilitate its flow.

Summary

Ο Χρήστος Χαρικιόπουλος γεννήθηκε στη Γερμανία στα τέλη της δεκαετίας του '60. Σε πολύ μικρή ηλικία διαγνώστηκε με εκφυλιστική δισκοπάθεια, η οποία τον ταλαιπώρησε για αρκετά χρόνια. Όταν όμως «συνάντησε» τη Yoga, είδε τη ζωή του να αλλάζει, καθώς παραδέχεται πως χωρίς αυτή «δεν ξέρει πού θα ήταν». Στην παρούσα συνέντευξη ο Χρήστος περιγράφει το ταξίδι του στη φιλοσοφία της Yoga, τις αλλαγές που είδε στο σώμα του μέσω της πρακτικής και την απόφαση να γίνει δάσκαλος Yoga. Παράλληλα, αναφέρεται και σε πιο θεωρητικά ζητήματα, όπως είναι οι βασικές αρχές της Yoga, και προτρέπει όποιον σκέφτεται να γνωρίσει αυτόν τον κόσμο της εσωτερικής αναζήτησης και ανάπτυξης να το τολμήσει.

Χρήστος Χαρικιόπουλος

Χαρίκλεια Τσακίρη