Age Restricted Interview

This interview is only available to users who are eighteen years old or over.

«Με χτύπησαν τρεις φορές, επειδή φιλιόμουν με την κοπέλα μου»: Μία φοιτήτρια αφηγείται

Segment 1

Ο ξυλοδαρμός στο Γυμνάσιο και η αντιμετώπιση queer ατόμων από το σχολικό περιβάλλον

00:00:00 - 00:19:17

Partial Transcript

Γεια σου.  Γεια σου.  Πώς σε λένε;  Άννα.  Εγώ είμαι ο Βασίλης Σύρρος. Είναι 17 Φεβρουαρίου του 2023, βρισκόμαστε στην Ομόνοια και είμπέλα από τα Φάρσαλα που κατέβαινε σε κάθε πάρτι και μας έπαιρνε τηλέφωνο και ερχόταν για καφέ. Οπότε, ναι. Αλλά ήταν τέτοιο το περιβάλλον. 

Lead to transcript

Segment 2

Οι ξυλοδαρμοί στην Αθήνα, το μετατραυματικό στρες και ο χωρισμός

00:19:17 - 00:29:36

Partial Transcript

Στην Αθήνα δύο περιστατικά με την πρώτη μου κοπέλα. Το ένα ήταν στο Μεταξουργείο, γυρνούσαμε βράδυ και μας την έπεσαν και είναι το κλασσικό τι, αυτά τα εφηβικά, τα χαζά. Κράτησε μήνες η στεναχώρια, αλλά συνειδητοποίησα ότι ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει το να το τελειώσω.

Lead to transcript

Segment 3

Η βία στο θέατρο και ο αυτοσχεδιασμός με το χαστούκι

00:29:36 - 00:35:50

Partial Transcript

Είχαμε κάποιες παρουσιάσεις στο μάθημα της Ιστορίας Θεάτρου και εσύ –δεν ξέρω αν το θυμάσαι– ήθελες να παρουσιάσουμε μαζί κάτι. Ναι. Και μώρα μόνο θρηνούμε, δεν κάνουμε τίποτα άλλο. Οπότε, ναι. Γι’ αυτό το ζήτησα. Πρέπει να φανεί το τι περνάει αυτή γυναίκα, όποια κι αν είναι. 

Lead to transcript

Segment 4

Η σχέση με τη μητέρα της και οι συμβουλές

00:35:50 - 00:42:16

Partial Transcript

Σήμερα πώς είσαι με αυτά τα περιστατικά;  Τι εννοείς; Πώς τα θυμάμαι εγώ ή αν συμβεί κάτι μπροστά μου τι θα κάνω;  Εννοώ ότι… Σου έχει μείμα θα είχε αν δεν… Προτιμώ να πληγωθώ παρά να κάτσω και να μην ζήσω τίποτα. Αυτό.  Άννα, σ’ ευχαριστώ πολύ.  Εγώ σε ευχαριστώ, Βασίλη μου.

Lead to transcript

Content available only for adults (+18)

Summary

Μία νεαρή φοιτήτρια αφηγείται πώς ξυλοκοπήθηκε από περαστικούς και έναν γνωστό της, όταν αντιλήφθηκαν τη σεξουαλική της ταυτότητα. Εξηγεί το πώς η σχέση με τη μητέρα της, η αποδοχή ή η μη αποδοχή και το στίγμα την οδήγησαν στο να είναι αυτή που είναι σήμερα.


Narrators

Άννα Γκαραφλή


Field Reporters

Βασίλειος Σύρρος



Interview Date

16/02/2023


Duration

42'