Γυναίκα κτηνοτρόφος στα 24

Ορισμένα βιογραφικά στοιχεία και ο θάνατος του πατέρα της που της άλλαξε τη ζωή

Partial Transcript

Είναι Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, είμαι με τη Ραφαέλα, βρισκόμαστε στα Κοσκινού. Εγώ ονομάζομαι Δήμητρα Πατάπη και είμαι ερευνήτρια στο Iάσουν τον στάβλο. Για να μας τρομάξουν; Για να κλέψουν; Κανείς δεν ξέρει. Για το οτιδήποτε. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το ξέρουμε.

Topics
ProfessionsΥπαιθροςAgriculture-LivestockEveryday Life

Ο νέος τρόπος ζωής και οι δυσκολίες ως νέα γυναίκα κτηνοτρόφος

00:19:47 - 00:37:32

Partial Transcript

Το αποτέλεσμα ήταν ένα. Τα ζώα βρισκόντουσαν σε εγκαταστάσεις που είναι σίδερα μέσα, δεν είναι ότι ανοίγει το γουρούνι, βγαίνει έξω. Δεν είν. Μου λέει: «Κάποιος ζωοκλέφτης θα το έκανε». Αυτή την απάντηση την ήξερα και εγώ ότι κάποιος ζωοκλέφτης το έκανε, αλλά τη λύση δεν άκουσα.

Media
Στο κοπάδι

Οι αντιξοότητες στον στάβλο, τα καιρικά φαινόμενα και ο Ντίμης

00:37:32 - 00:48:52

Partial Transcript

Οπότε, Ραφαέλα, στα καιρικά φαινόμενα δεν αντιλαμβάνεσαι τίποτα. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Ο μπαμπάς μου έλεγε μια φάση: «Οι αγρότες δεν έχναι τσεκαρισμένο– έρχεται. Μόνο όταν ανέβω πάνω και του ζητήσω συγγνώμη, αλλιώς δεν έρχεται. Ραφαέλα, πολύ όμορφη η ιστορία με τον Ντίμη.

Media
Ο Ντίμης

Η Ραφαέλα με τον Ντίμη

Η παράλληλη δουλειά στον τουρισμό και τα σχέδια για το μέλλον

00:48:52 - 01:02:27

Partial Transcript

Εγώ θα σε ρωτήσω και κάτι ακόμα τώρα. Είσαι σε πάρα πολύ μικρή ηλικία και ασχολείσαι με ένα κομμάτι που –και από τα λεγόμενά σου– πρακτικά πκτηριστικά για αυτό το πράγμα.  Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και θα τα πούμε σε μία επόμενη συζήτηση.  Βεβαίως, ευχαριστώ πολύ!

Part of the interview has been removed for legal issues.

Summary

Η Ραφαέλα Δράκου, ένα κορίτσι με καταγωγή από τη Ρόδο, μας αφηγείται τη ζωή της, περιγράφοντας πώς έφτασε στα 24 της χρόνια να αναλάβει μαζί με την αδελφή της την κτηνοτροφική επιχείρηση της οικογένειας, μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα τους, παραμονή Χριστουγέννων. Μας μεταφέρει εικόνες μέσα από τον στάβλο και διηγείται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως γυναίκα κτηνοτρόφος σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο. Αναφέρεται στη σχέση της με τα ζώα και ειδικά στον Ντίμη, τον τράγο τον οποίο μεγάλωσε από μωρό και θεωρεί πλέον μέλος της οικογένειάς της.

Ραφαέλα Δράκου

Δήμητρα Πατάπη