Age Restricted Interview

This interview is only available to users who are eighteen years old or over.

Κίρκη: οι ερωτικές σχέσεις στα χρόνια του Tinder

Segment 1

Η πρώτη επαφή με την εφαρμογή

00:00:00 - 00:07:23

Partial Transcript

Είναι Σάββατο 15 Μαΐου του 2021. Είμαι μαζί με την Κίρκη. Βρισκόμαστε στον Κορυδαλλό, στον Πειραιά. Εγώ ονομάζομαι Κατερίνα Σχοινά, είμαι ντίστοιχα.   Πόσα ραντεβού έχεις βγει στο Tinder;   Νομίζω μέχρι στιγμής δέκα; Θέλω να πω με δέκα διαφορετικά άτομα, από αυτή την άποψη.  

Lead to transcript

Segment 2

Πρώτα ραντεβού και θετικές-αρνητικές εντυπώσεις

00:07:23 - 00:11:15

Partial Transcript

Θα ήθελα να μου αφηγηθείς από την αρχή τις ιστορίες αυτές!   Το πρώτο ραντεβού, όπως είπα, δεν ήταν ιδιαίτερα ωραίο. Δεν ήταν ο ίδιος. Το ιστασιακά και τέλος. Εύχομαι όχι κακόβουλα! Εντάξει, σίγουρα θα μπορούσε να υπάρξει κάτι τέτοιο, αλλά είναι πιο δύσκολο, είναι πιο σπάνιο.  

Lead to transcript

Segment 3

Κώδικες επικοινωνίας και άβολες ή σεξιστικές συμπεριφορές

00:11:15 - 00:18:23

Partial Transcript

Ποιο είναι το χειρότερο ραντεβού που έχεις βγει;   Χειρότερο θεωρώ το πρώτο, από άποψη ότι είχα άλλη εικόνα με το ποιον άνθρωπο μιλούσα κα, υπάρχουν τα κλασικά, τα οποία, ΟΚ, δείχνουν ότι ίσως να μην έχουμε πέρα από την τεχνολογία αναπτύξει και τους εαυτούς μας όσο θα ‘πρεπε.  

Lead to transcript

Segment 4

Εμπειρίες από ραντεβού

00:18:23 - 00:23:16

Partial Transcript

Ποιο είναι το πιο όμορφο ραντεβού που έχεις βγει;   Πιο όμορφο ραντεβού… Προσωπικά σαν άνθρωπος θεωρώ τα πιο χαλαρά ραντεβού. Το να μην υπίχε τα κότσια να πει: ‘‘Ξέρεις κάτι; Δεν χρειάζομαι κάτι άλλο στη ζωή μου’’». Και εντάξει. Εξαρτάται με τον χαρακτήρα, θεωρώ, του καθενός.  

Lead to transcript

Segment 5

Το παραδοσιακό φλερτ, τα Social Media και η καραντίνα

00:23:16 - 00:30:43

Partial Transcript

Μπορούν τα Social Media —στην περίπτωση αυτή το Tinder— να αντικαταστήσει τον πραγματικό έρωτα, την πραγματική επαφή;   Θεωρώ ότι σε πολλέικά και ψυχρά —«Θέλω σεξ. Θα στείλω μήνυμα»—, ναι. Αλλά, αν είσαι ανοιχτός στο να συνδεθείς με κάποιον πιο βαθιά μπορεί να γίνει και αυτό.  

Lead to transcript

Segment 6

Αποτίμηση χρήσης της εφαρμογής

00:30:43 - 00:31:47

Partial Transcript

Πριν κλείσουμε, υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να συμπληρώσεις; Μια μνήμη, μια ανάμνηση από όλες αυτές τις γνωριμίες που έχεις κάνει; Ή εν Αλλά, εντάξει... Δεν χρειάζεται να το παίρνουμε τόσο σοβαρά. Ίσως λιγάκι πιο χαλαρά, πιο κωμικά, πιο άνετα και θα περάσουμε καλά, νομίζω!  

Lead to transcript

Segment 7

Tinder και Grindr

00:31:47 - 00:34:28

Partial Transcript

Κίρκη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα μοιράστηκες μαζί μου.   Ευχαριστώ πολύ. Όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ Tinder και Grindr, επειδιο στιλ! Εννοείται ότι δεν έγινε κάτι. Δεν βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση, αλλά υπήρξε σαν χαρακτηριστικό, σαν μία ανάμνηση που μου έχει μείνει.

Lead to transcript

Content available only for adults (+18)

Summary

Η Κίρκη είναι μια νεαρή κοπέλα με έντονη παρουσία στην πλατφόρμα διαδικτυακών γνωριμιών Tinder. Ανακάλυψε την εφαρμογή όταν πήγαινε ακόμη στο Λύκειο, έπειτα από ένα αστείο μιας φίλης της. Στην ιστορία της αφηγείται τα καλύτερα και χειρότερα ραντεβού που έχει βγει, τις άβολες και επικίνδυνες στιγμές, τα ραντεβού τις μέρες της πανδημίας του Covid-19, αλλά μοιράζεται και τα μυστικά, τους κώδικες επικοινωνίας και τα red flags μέσα στην εφαρμογή. Επίσης, αναφέρεται στο γεγονός ότι η σεξουαλική απελευθέρωση για τις γυναίκες προκαλεί δυστυχώς το σεξισμό και ενεργοποιεί πατριαρχικά κατάλοιπα, που θέλουν τη γυναίκα να μην έχει δικαίωμα στον έρωτα μέσω πολλών ερωτικών συντρόφων όπως οι άντρες, ακόμα και μέσα στο Tinder.


Narrators

Κίρκη "Pseudonym"


Field Reporters

Αικατερίνη Σχοινά


Decades

Locations

Interview Date

15/05/2021


Duration

34'


Interview Notes

Η συνέντευξη προέκυψε από συζήτηση της Αφηγήτριας και της Ερευνήτριας εκείνη τη στιγμή.