Διάσωση στα τυφλά: Μια ιστορία από τη βύθιση του «Σάμινα»

Ηρεμία και χαλάρωση πριν τον συναγερμό – Η βύθιση του «Σάμινα» και η κόλαση στη θάλασσα

Partial Transcript

Σήμερα είναι 22 Οκτωβρίου του 2021, βρισκόμαστε στη Σχοινούσα, εγώ είμαι η Ευθυμία Παπαγιαννοπούλου, είμαι ερευνήτρια για το Istorima και. Και μετά και το σκηνικό με τον κάβο κινήσαμε για πίσω, δέσαμε, είχαμε ανοιχτό το VHF για το υπόλοιπο βράδυ και ακούγαμε τι γίνεται, αυτά.

ΝαυάγιοΑλληλεγγύηΑτύχημαΔιάσωσηΕπιζώντεςΘάλασσαΙστιοπλοΐα

Οι επόμενες ημέρες, οι ενοχλήσεις από τους δημοσιογράφους και η βράβευση

00:07:44 - 00:10:50

Partial Transcript

Ακολούθησε... οι επόμενες μέρες ήτανε κόλαση, επίσης. Πήγαινες στο περίπτερο, έκλαιγε ο περιπτεράς, πήγαινες… έχασαν πάρα πολλοί, χάθηκε πάρυταίο, ότι μου έδειξε μία φωτογραφία με μία καβουρομάνα σε ένα κάδρο και μου είπε ότι αυτή ήταν η τελευταία καβουρομάνα που έφαγε ο Σφηνιάς.

Part of the interview has been removed for legal issues.

Summary

Ο ανώνυμος καπετάνιος βρίσκεται στην Πάρο, όταν μέσα στη νύχτα έρχεται η είδηση ότι το επιβατικό πλοίο «Σάμινα» βυθίζεται. Με γρήγορες κινήσεις ξεκινάει να βοηθήσει όπως μπορεί την κατάσταση.

Ανώνυμος "Pseudonym"

Ευθυμία Παπαγιαννοπούλου