Η βουτιά που με άλλαξε

Ψαρεύοντας με ψαροντούφεκο: Το ενθουσιώδες κυνήγι του ψαριού

Partial Transcript

Καλησπέρα, βρισκόμαστε στη Σχοινούσα, είναι 20 Νοεμβρίου του 2020, εγώ είμαι η Ευθυμία Παπαγιαννοπούλου, ερευνήτρια του Ιstorima και σήμερνο στη σημαδούρα μου, παίρνω το μεγάλο το ψαροντούφεκο, το οπλίζω, κατεβαίνω και πράγματι καταφέρνω να χτυπήσω το ψάρι στην επόμενη βουτιά.

Το ατύχημα, οι σκέψεις και οι κινήσεις του Αφηγητή για να σώσει τη ζωή του

00:03:09 - 00:07:05

Partial Transcript

Χαρούμενος αναδύομαι με το ψάρι αγκαλιά και λίγα μέτρα πριν την επιφάνεια ακούω ένα δυνατό κρότο, ένα «γντουπ» δυνατά, και νιώθω πάρα πολύ μ αίμα από τους πνεύμονες θα μπορέσω ν' αναπνεύσω. Και πράγματι βγάζοντας λίγο αίμα από την τρύπα της βέργας πήρα παράταση στην αναπνοή μου.

Η περιπέτεια του Αφηγητή μέχρι να νοσηλευτεί

00:07:05 - 00:11:10

Partial Transcript

Τραυματίστηκα περίπου στις 9:00 η ώρα το πρωί, τώρα είναι περίπου 11:30 και πλέον έχω απογοητευτεί, δηλαδή θεωρώ πλέον ότι ούτε να πεθάνω δεη να μου κάνουνε αναισθησία, κι ουσιαστικά παρακολούθησα όλη την εγχείρηση μου να γίνεται μπροστά μου, το οποίο δεν ήταν καθόλου ευχάριστο.

Οι σκέψεις του Αφηγητή μετά το ατύχημα και και η αλλαγή στάσης ζωής

00:11:10 - 00:21:23

Partial Transcript

Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι ότι κανονικά θα ‘πρεπε να ‘χω πεθάνει πολλές ώρες πριν. Τώρα…Είμαι ξεροκέφαλος πολύ; Όπως οι περισσότεροια προσθέσουμε; Νομίζω ότι δώσαμε το νόημα και το στίγμα της κουβέντας. Εκτός αν θες να προσθέσουμε κάτι άλλο. Δε νομίζω. Εντάξει, τέλεια.

Το ατύχημα στη θάλασσα, που άλλαξε για πάντα τη στάση του Νικόλα απέναντι στη ζωή.

Νικόλας Κουβαράς