Age Restricted Interview

This interview is only available to users who are eighteen years old or over.

Γενικώς η νύχτα είναι δύσκολη. Επιβίωσα μιας απαγωγής υπό την απειλή μαχαιριού, όταν ένας ψυχοπαθής απειλούσε να με βιάσει και να με σκοτώσει.

Το περιστατικό απαγωγής με την απειλή μαχαιριού και ο τρόμος για την έκβασή του

00:00:00 - 00:10:52

Partial Transcript

Καλησπέρα. Καλησπέρα. Πώς ονομάζεσαι; Ρένα Μπιστακτσή. Και με τι ασχολείσαι; Δούλευα υπεύθυνη σε μία καφετέρια πολλά χρόνια. Τα ωράρι κλάματα, κάποια στιγμή έλεγε: «Έχω περάσει πολλά», από την άλλη έλεγε: «Δεν είμαι καλά, δεν είμαι καλά», ούτε αυτός ήξερε τι έλεγε. Ναι...

Το απρόσμενα καλό τέλος της περιπέτειας

00:10:52 - 00:18:18

Partial Transcript

Και ξαφνικά δηλαδή [Δ.Α.]; Ναι, γυρνάει και μου λέει: «Πες μου λίγο...» Άρχισα εγώ να του λέω για την οικογένειά μου, και του λέω: «Σε παροιο πράγμα. Μου έχουνε τύχει διάφορα, εντάξει με μεθυσμένους με, με, με... Αλλά τέτοιο πράγμα ποτέ. Ποτέ. Ποτέ. Ήτανε απίστευτο. Απίστευτο.

Μετά την εμπειρία της απαγωγής: Το τάμα και ο φόβος

00:18:18 - 00:22:47

Partial Transcript

Μετά τι έγινε; Έκανες κάποιο τάμα; Πήγες κάπου; Ναι, έκανα. Στον Άγιο Σπυρίδωνα. Σπυρίδωνα; Γιατί; Από τον φόβο μου εκείνο το βράδυ το 'βόμουνα, δε με γύρισαν, γύρισα μετά από πάρα πολύ καιρό, αλλά ναι. Δύσκολη η νύχτα γενικώς. Και όχι μόνο από τέτοια περιστατικά, από πολλά.

Η έφοδος της αστυνομίας σε μαγαζί όπου γινόταν εμπόριο ναρκωτικών

00:22:47 - 00:29:35

Partial Transcript

Κάτι άλλο που να έχει τύχει και έχει ενδιαφέρον στο μαγαζί; Ενδιαφέρον που να έχει τύχει... Ε, πελάτες. Έχω δει πολλά πράματα στην εργασίαυθείαν!». Είχα ψιλοφοβηθεί κιόλας. «Εντάξει;» «Εντάξει». «Ωραία, μπορείς να φύγεις, κορίτσι μου». «Ευχαριστώ πολύ». Ήταν πολύ καλός. Ναι...

Η συμπεριφορά των πελατών

00:29:35 - 00:34:34

Partial Transcript

Και δούλεψες ξανά εσύ ή όχι; Μετά έπιασα δουλειά εγώ σε ένα καφέ, το οποίο έγινα υπεύθυνη, πήγα για ημιαπασποχόληση στην αρχή, τετράωρα. Ξ να σχολάω 7 η ώρα, να πηγαίνω σπίτι 8, να κοιμάμαι 1 το μεσημέρι, να ξυπνάω απόγευμα και ξανά να ετοιμάζομαι για να πάω μαγαζί. Κατάλαβες;

Δυσκολίες της δουλειάς: Περιστατικά καβγάδων με ξύλο και ένα μόνιμο πρόβλημα στα αυτιά

00:34:34 - 00:43:01

Partial Transcript

Καλύτερα να δουλεύεις σε καφέ το μεσημέρι, απόγευμα. Ναι, καλύτερα, αλλά γενικώς σε τέτοια μαγαζιά καθόλου δεν είναι καλύτερο, είναι δύσκοπολύ δυνατή η μουσική σε κάποια μαγαζιά, τα μεγάλα. Δεν είναι όπως είναι στα καφέ που είναι χαμηλή. Είναι τέρμα. Ευχαριστώ. Εγώ ευχαριστώ.

Part of the interview has been removed for legal issues.

Content available only for adults (+18)

Summary

Η Ρένα μιλά για την ιστορία της απαγωγής της από έναν ψυχοπαθή, που υπό την απειλή μαχαιριού την έβαλε μέσα στο αμάξι της και την οδήγησε στην Πεντέλη, όπου την απείλησε πως θα τη βιάσει και θα την σκοτώσει, και το πώς τελικά σώθηκε. Περιγράφει το πώς μέσα στο μαγαζί που δούλευε εισέβαλαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και άλλους εργαζομένους που έκαναν διακίνηση ναρκωτικών. Έπειτα μιλά για την καθημερινότητα της δουλειάς σε μαγαζιά νυχτερινά, μερικούς καβγάδες στους οποίους υπήρξε μάρτυρας και τα κουσούρια που της άφησε η νύχτα. π.χ ένα συνεχές βουητό στα αυτιά.

Ρένα Μπιστακτσή

Σπύρος Μαντζαβίνος